Een robot in jouw bedrijf?

Werkprofessor

March 1, 2021

Een robot in jouw bedrijf?

Werkprofessor

March 1, 2021

Een robot in jouw bedrijf?

Een robot in jouw bedrijf?

Werkprofessor

March 1, 2021

Robots zijn overal, dat horen we nu al jaren. Maar heeft jouw bedrijf er ook al een? Rijdt er al een robot door het kantoorpand? In deze aflevering van de Werkprofessor bekijken we met Prof. Dr. Gaby Odekerken welke robots er bestaan en waarom die ook bij jou op de werkvloer een goede business case zijn.

Gaby Odekerken is Chair in Customer-Centric Service Science aan de Maastricht University en doet onderzoek naar robots op de werkvloer. De focus ligt niet op robotisering in productie, maar echt op zichtbare plekken zoals restaurants of een servicebalie. 

Fast casual dining

Robots komen natuurlijk als eerste in actie op plekken die daar direct geschikt voor zijn. Een voorbeeld is een restaurant in Maastricht, waar robots worden ingezet voor een snelle en goede dienstverlening en het ondersteunen van het personeel. “Ik denk dat in toenemende mate gaan zien dat robots het menselijk werk gaan aanvullen” legt Gaby uit, we hebben behoefte aan menselijk contact en door robots in te zetten kan personeel vrij worden gespeeld voor dat wat belangrijk is.

Op mijn werkvloer?

In de podcast nodigt Gaby ondernemers uit om met hun medewerkers in gesprek te gaan. “Ik hoor zorgmedewerkers zeggen dat ze het jammer vinden dat ze weinig tijd hebben aan het bed, zet dan robots in om die routineklussen uit te voeren”. Op elke werkvloer zijn er routineklussen, ga dus in gesprek met je medewerkers en zorg dat zij met het goede bezig gaan. Verder in de podcast gaan we in op de angst voor robots, de business case en het stappenplan voor het daadwerkelijk aanschaffen van een robot.

Links
Meer over Gaby Odekerken

Het onderzoek naar robots van de Maastricht University

Boek wat besproken wordt in de podcast: Machines Like Me - Ian McEwan

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen