Een leven met flow

Werkprofessor

June 12, 2023

Een leven met flow

Werkprofessor

June 12, 2023

Een leven met flow

Werkprofessor

June 12, 2023

Met zijn boek 'DRIVE' zette olympisch kampioen Mark Tuitert de stoïcijnse mindset op de kaart: een mindset waarmee je, volgens hem, altijd scherp én relaxed kunt blijven – ook in moeilijke tijden. In zijn tweede boek 'FLOW: De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven' gaat hij verder. Als een stoïcijnse coach laat Mark je zien hoeveel vormen de filosofie in de praktijk kent.

Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen. Zo is hij co-founder van First Energy Gum, produceert zijn eigen ‘Drive Podcast’ (60.000 luisteraars per maand), en veelgevraagd spreker en coach. We gaan het vandaag hebben over 10 heldere principes die je helpen jouw doelen te bereiken.

Flow

Een leven met flow, wat is dat precies? Achterover leunend met een cocktail in je hand? Nee, dat zeker niet. “Het aangaan van het leven dus ook voor de moeilijke weg kiezen met al haar uitdagingen. Maar ook aan de andere kant gemoedsrust ervaren. Dus die balans tussen die twee dingen, ik zie het meer als een soort golf waar je op vaart. De surfer die meegaat met de golf en het liefst blijf je je hele leven op die golf. Dat is ook de kunst, maar af en toe word je er ook vanaf gegooid en lig je in de branding. Dan sta je weer op en ga je weer naar een stromend leven”, aldus Mark.

Stoïcijnse mindset
“Met een stoïcijnse mindset bedoel ik niet emotieloos leven. Het is heel erg je emoties beschouwen. Wat gebeurt er wanneer er iets voor je voeten wordt geworpen? In de storm van je leven rechtop blijven staan, als een rots in de branding. We gaan uitdagingen aan als ondernemer, als topsporter maar je hebt je te verhouden tot de dood die om ons heen komt. Ik ben altijd als topsporter op zoek geweest naar hoe ga je daar nu mee om. Het weerhoudt mij ervan om mijn doelen te halen maar ook om een goed leven te leiden.”

Links

Meer over Mark Tuitert

Het boek ‘FLOW: De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven’

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen