Een frisse kijk op 10 miljoen jaar leiderschap

Werkprofessor

September 27, 2021

Een frisse kijk op 10 miljoen jaar leiderschap

Werkprofessor

September 27, 2021

Een frisse kijk op 10 miljoen jaar leiderschap

Werkprofessor

September 27, 2021

Een frisse kijk op 10 miljoen jaar leiderschap

Werkprofessor

September 27, 2021

“Het is tijd om de achterkamer van ons brein serieuzer te nemen” met die leus probeert Psycholoog, bestuurskundig-jurist Leon Schaepkens ons uit te leggen dat iedereen bepaalde basisbehoeften heeft. Vandaag spreken we in de Werkprofessor met Leon over zijn nieuwe boek ‘10 miljoen jaar leiderschap".

Leon Schaepkens studeerde economie aan de HEAO en koos daarna voor een studie bestuurskunde, rechten & psychologie aan de universiteit. Hij is expert op het gebied van organisatieverandering, leiderschap coaching, teamontwikkeling, assessment, bestuur & politiek, HRM, arbeid & gezondheid. Daarnaast richtte hij zijn eigen bedrijf op; Schaepkens BV, waarmee hij organisaties, teams en managers adviseert en begeleidt.


Leren van de geschiedenis

Leon noemt het in zijn boek ‘het Savanne brein’; het product van miljoenen jaren leven als jager-verzamelaar. Geprogrammeerd om in groepsverband te overleven en constant op zoek naar vervulling van onze basisbehoeften. Waar de huidige managementboeken vooral praktische tips geven, is het volgens Leon belangrijk om dieper in het brein te graven en zo mensen aan te zetten tot verandering. Leon vertelt.


De basisprincipes van leiderschap

“Ieder brein heeft de volgende zes basisbehoeften: veiligheid, verbondenheid, waardering, autonomie, zelfexpressie en leren omgaan met grenzen”. Succesvolle leiders voorzien in al deze basisbehoeften. Ben jij benieuwd hoe jij als leidinggevende deze basisbehoeften toepast en met minder stress en meer plezier succesvol kan zijn? Luister dan nu deze episode van de Werkprofessor!


Links
Meer over Leon Schaepkens

Zijn boek '10 miljoen jaar leiderschap’Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen