Duurzame impact op People & Culture met B Corp certificering

Growth

August 10, 2023

Duurzame impact op People & Culture met B Corp certificering

Growth

August 10, 2023

Duurzame impact op People & Culture met B Corp certificering

Growth

August 10, 2023

Duurzame impact op People & Culture met B Corp certificering

Growth

August 10, 2023

3 jaar als B Corp: We zetten duurzaamheid in HR centraal, creëren gelijkheid en stimuleren groei voor welzijn. Hoe VIE People duurzame groei en welzijn stimuleert in HR.

Positieve impact

Al 3 jaar lang zijn wij als VIE People B Corp certified. En daar zijn we trots op! 

Ook voordat we deze certificering kregen deden we ons werk al op de B Corp manier: altijd het beste uit mensen te halen, met zo min mogelijk negatieve impact op milieu/natuur/de wereld en zo veel mogelijk impact op het werk van collega’s. Want wij geloven dat als jij je fijn voelt op je werk, je dit uitstraalt in de rest van je leven, bijvoorbeeld thuis of langs de lijn van de welbekende sportvelden. De certificering is voor ons een mooie bevestiging dat we met het goede bezig zijn. 


B Corp certified, en nu?

Maar wat betekent het nu echt als je als HR organisatie B Corp bent? Voor ons zit dat in grote én kleine dingen, maar vooral dat we onze opdrachtgevers impact helpen maken. 

Een aantal voorbeelden van de service die wij bieden: 

Kernwaarden: met veel organisaties werken we samen aan hun kernwaarden. Door met elkaar uit te spreken hoe we samenwerken en met elkaar omgaan creëer je gelijkheid tussen collega’s en maken we verwachtingen voor medewerkers specifiek. Daarnaast geven kernwaarden woorden aan de cultuur binnen de organisatie. Er ontstaat een cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn, weet wat zijn/haar/hun bijdrage is en iedereen kan floreren in het werk. 

Meer willen weten over kernwaarden? Lees dan deze blog! Benieuwd wat wij voor andere organisaties hebben betekent betreft kernwaarden? Zie dan de businesscase.

Recruitment: We helpen bedrijven het recruitmentproces zo inrichten dat elke kandidaat een gelijke behandeling en kans krijgt. Wat is hier onder andere voor nodig: een duidelijk proces, een helder functieprofiel, objectieve selectiecriteria, de inzet van eventueel assessments of persoonlijkheidsvragenlijsten zoals Equalture of Facet5 en goed getrainde interviewers. Dit om biases uit de beoordeling te halen en te zorgen voor een gelijke behandeling. Er is geen ruimte voor discriminatie op welke grond dan ook. Er wordt een eerlijk loon en voorwaarden geboden. We leren de hiring managers het goede gesprek te voeren en hoe ze kandidaten op een respectvolle manier benaderen en ook afwijzen.

Verzuim: We geven aandacht aan verzuim door preventief met wellbeing bezig te zijn en in het geval van verzuim actief te handelen. We luisteren écht naar medewerkers, met aandacht voor problematiek en concrete acties om zo snel mogelijk weer op de goede manier aan het werk te zijn.

Ontwikkelmatrix: We vinden ontwikkeling van medewerkers erg belangrijk. Hoe blijf je blij in je rol? Waar ben je voor verantwoordelijk? Wil je doorgroeien, wat is daar dan voor nodig? Dit zijn een aantal vragen die we regelmatig tegenkomen. Wij helpen met een ontwikkelmatrix. De matrix biedt een instrument om objectief naar functies, rollen en mensen te kijken. De matrix laat geen ruimte voor willekeur en draagt bij aan een eerlijk functiegebouw en eerlijke beloning. Daarnaast krijgen medewerkers duidelijk beeld waar ze in kunnen ontwikkelen om door te groeien of verder te komen in de eigen rol. De matrix draagt bij aan het voeren van het juiste, inhoudelijke gesprek. 

Wil jij ook aan de slag met je eigen ontwikkelmatrix? Meld je dan hier aan!


Sustainable Development Goals

We dragen met deze voorbeelden bij aan de SDG’s: 

3. Good Health & Well-being

5. Gender Equality

8. Decent work & Economic growth

9. Industry, Innovation and infrastructure

10. Reduced Inequalities

Bij alles wat we doen/bedenken/implementeren dragen we de B Corp gedachte bij ons. 

Meer weten over B Corp certificering of een keer van gedachten wisselen? We hebben het er graag over! Bel of stuur een berichtje naar Susanne Boot of Irma Meijer

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen