Drie principes van proces, houding en manier van werken

Werkprofessor

November 15, 2021

Drie principes van proces, houding en manier van werken

Werkprofessor

November 15, 2021

Drie principes van proces, houding en manier van werken

Werkprofessor

November 15, 2021

Drie principes van proces, houding en manier van werken

Werkprofessor

November 15, 2021

Vaak hoor je dat wanneer je iets wilt, je dit ook echt kan. Of dat je er wel komt met genoeg doorzettingsvermogen en de juiste route volgen. De gast van vandaag, Jelte Krist, is het hier niet mee eens. Volgens hem loopt men tegenwoordig achter een superhelden-script aan.

Jelte Krist is docent aan de Hogeschool Utrecht, heeft een achtergrond in de Organisatiekunde, zijn eigen adviesbureau en schreef het boek “De kunst van het onmaakbare”.

Belangen

“Het is een illusie om te zeggen te zeggen dat er in een menselijk systeem of een sociaal systeem geen macht of hiërarchie zit. Om altijd maar te roepen dat het team gelijk moet zijn en iedereen moet democratische inspraak hebben”. Gelijkheid is volgens Jelte heel mooi, maar er zal ook iemand moeten zijn die de knoop moet doorhakken. Ook al zegt men binnen een organisatie dat dat niet zo is, er staat altijd iemand uit nature op die uiteindelijk koppen met spijkers slaat.

Daarnaast zijn er vrijwel altijd verschillende belangen binnen een organisatie. Wanneer dit wordt geconstateerd is het zaak om dit met elkaar te bespreken. Maar hoe verhouden wij ons dan tot elkaar. Naast dat je waardering voor elkaar uitspreekt, mag men ook kritische vragen stellen en een spiegel voor houden. “Bemoeienis is niet een slecht iets in dit concept, maar dat mag om elkaar scherp te houden en verder te brengen”.

Zeven principes

In het boek van Jelte Krist komen zeven principes aan bod. De principes gaan over een proces, een houding en een manier van werken in plaats van een concrete oplossing. In de nieuwste episode van de Werkprofessor worden er drie van de zeven principes besproken.

Links

Ontdek de andere vier principes in het boek “De kunst van het onmaakbare” van Jelte Krist.

Benieuwd naar ander werk van Jelte Krist? Check hier nog een artikel.Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen