Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Werkprofessor

May 31, 2021

Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Werkprofessor

May 31, 2021

Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Werkprofessor

May 31, 2021

Ook deze week is het thema innovaties, dit keer geïnspireerd door de biologie. Volgens Dr. Jaco Appelman is bio-inspired innovation dé kans voor jouw bedrijf. Hierover schreef hij mee aan het boek: Zo kan het ook - Optimistisch over een gezamenlijke, bio-geïnspireerde toekomst.

Jaco Appelman werkt aan de Universiteit van Utrecht waar hij lesgeeft en daarnaast onderzoek doet naar bio-geïnspireerde verandering en innovatie. Volgens Jacco is de natuur een innovatiestrategie die generaties lang werkt. Een aantal jaren geleden zette hij de Master bio-inspired innovation op, waarin hij studenten leert over deze interessante tak van sport. Momenteel onderzoekt hij hoe wij ecosysteemdiensten in de bebouwde omgeving kunnen integreren

Bio-inspired innovation voor ondernemers

“Voor onze gezondheid is het belangrijk in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te functioneren.” Daarnaast zijn biomimicry, biophilia en de circulaire economie kernbegrippen van bio-inspired innovatie. Benieuwd wat deze begrippen inhouden en hoe deze te gemakkelijk toepasbaar zijn in de praktijk? Jacco legt het je in deze podcast allemaal uit, want volgens hem “ligt een groene eeuw om de hoek”.

Innovatie betekent kansen

Jacco bespreekt in het boek leerpunten voor de praktijk, aan de hand van negen thema's: water, energie, voedsel, infrastructuur, werken, wonen, producten, recreëren en leefstijl. Elk thema bevat interviews met pioniers die nú al aan een bio-geïnspireerde samenleving werken. Kom er in deze episode achter waar de kansen liggen voor het vergroenen van jouw bedrijfspand en/of omgeving. 


Links

Het boek “Zo kan het ook - optimistisch over een gezamenlijke bio-geïnspireerde toekomst”

De Master bio-inspired innovation 

Meer over innovatie geïnspireerd door de natuur

 

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

 


Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen