Deel 2: Marketing expertise in 4 Werkprofessor afleveringen

Werkprofessor

September 12, 2022

Deel 2: Marketing expertise in 4 Werkprofessor afleveringen

Werkprofessor

September 12, 2022

Deel 2: Marketing expertise in 4 Werkprofessor afleveringen

Werkprofessor

September 12, 2022

Vandaag in de werkprofessor bespreken we hoe oud-topvolleybalster Marije Bouwknegt ondernemers en marketeers met een topsportmentaliteit helpt om hun marketing strategie te ontwikkelen, te optimaliseren en het maximale resultaat te behalen. In haar bedrijf De Marketing Detective combineert Marije de spanning van thriller, met onderzoek, analyse en nieuwsgierigheid. Deze week hebben we het in het tweede deel van ons vierluik over marketing met Marije als expert over haar heldere aanpak voor deze tijd. We gaan in op de actuele thema’s en consequenties van de krapte op de arbeidsmarkt.

Marije studeerde Bewegingswetenschappen en deed de duale master Sportbeleid & Sportmanagement, terwijl ze ondertussen professioneel volleybalde en spannende detectives keek en las. Uiteindelijk is ze  in de marketing terecht gekomen, waar ze inmiddels meer dan 10 jaar ervaring allround marketing heeft opgedaan.

Het totale plaatje

Met de komst van nieuwe privacy wetgeving en daarmee het verdwijnen van third party data is het belangrijk om na te denken over hoe je minder afhankelijk kan worden van platforms die hier gebruik van maken. Daarnaast geeft Marije aan dat marketing niet alleen draait om het binnenhalen van nieuwe klanten maar ook om het opbouwen van duurzame relaties met je klanten. ‘’Als bedrijf moet je ook de vraag stellen hoe kan ik mijn klanten warm houden? wat speelt er precies? Waar hebben ze behoefte aan? En dan samen het product of de dienst blijven ontwikkelen.’’

Proberen en stap voor stap leren

Het advies van Marije is helder: neem de tijd om te proberen wat werkt, en implementeer stap voor stap om in beeld te krijgen waarmee je echt succes behaalt. Een goede basis is hierin essentieel en Marije neemt je in de Werkprofessor mee in waar die basis in ieder geval uit moet bestaan. Tipje van de sluier: “marketing moet draaien om mensen, persoonlijk contact zal altijd een belangrijk aspect blijven”.

Benieuwd welke tips Marije heeft voor jou om je marketingstrategie te ontwikkelen en te optimaliseren? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen