De vooruitstrevende rol van technologie in recruitment

Werkprofessor

April 2, 2024

De vooruitstrevende rol van technologie in recruitment

Werkprofessor

April 2, 2024

De vooruitstrevende rol van technologie in recruitment

De vooruitstrevende rol van technologie in recruitment

Werkprofessor

April 2, 2024

Revolutie in recruitment: strategieën voor talentverwerving en technologie

In een tijdperk waarin ongeveer de helft van de nieuw aangenomen werknemers binnen een jaar niet aan de verwachtingen voldoet, biedt het gesprek met Bas van de Haterd, co-auteur van "Talent Acquisition Excellence", een frisse blik op de uitdagingen en oplossingen binnen HR en recruitment. Het gesprek onthult dat er geen eenduidige manier is om recruitment succesvol uit te voeren, maar dat er talloze methodes bestaan om het effectief en inefficiënt aan te pakken. 

In het gesprek wordt er benadrukt op de cruciale rol van technologie en innovatie in recruitment, waarbij wordt gewezen op de vooruitstrevende positie van HR in technologische adoptie. Bas vertelt het belang van applicant tracking systemen en AI-gedreven tools voor biascontrole en het genereren van vacatureteksten, die essentieel zijn voor het aantrekken van goede kandidaten. Interessant is de focus op de potentie en skills van kandidaten, niet alleen op basis van hun huidige capaciteiten, maar ook op hun vermogen om te leren en te groeien binnen de organisatie.

Het interview met Bas van de Haterd biedt waardevolle inzichten over hoe bedrijven hun recruitmentprocessen kunnen verfijnen door een combinatie van strategisch denken, technologische hulpmiddelen en een focus op de lange termijn potentie van kandidaten.


Takeaways

  • Integratie van recruitment en talentstrategie: Het belang van een naadloze integratie tussen een organisatie's recruitmentstrategie en haar talentstrategie wordt benadrukt. Een goed voorbeeld hiervan is Transavia, die unieke benaderingen gebruikt om talent aan te trekken afgestemd op hun bedrijfswaarden en -doelen, zoals het bieden van omscholing en groeikansen in plaats van te concurreren op salaris.

  • De vooruitstrevende rol van technologie in recruitment: Technologie en innovatie spelen een cruciale rol in het moderniseren van recruitmentprocessen. Van applicant tracking systemen tot AI-gestuurde biascontrole en het genereren van vacatureteksten, deze technologische hulpmiddelen verbeteren niet alleen de efficiëntie van het wervingsproces, maar zorgen ook voor een betere kwaliteit van kandidaten.

  • Focus op potentie en leervermogen: De discussie benadrukt het belang van het herkennen van de potentie en het leervermogen van kandidaten boven hun huidige vaardigheden of ervaring. Organisaties moeten kandidaten beoordelen op hun vermogen om te groeien en zich aan te passen aan toekomstige rollen binnen het bedrijf, wat uiteindelijk bijdraagt aan de langetermijnsucces van zowel de werknemer als de organisatie.


Links

Meer over Bas van de Haterd.

Bekijk hier het boek ‘Talent Acquisition Excellence Using Digital Capabilities and Analytics to Improve Recruitment’.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor? Volg de Werkprofessor ophttps://www.linkedin.com/company/viepeople/ of ophttps://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen