De vijf sales paradoxen

Werkprofessor

January 17, 2022

De vijf sales paradoxen

Werkprofessor

January 17, 2022

De vijf sales paradoxen

Werkprofessor

January 17, 2022

De vijf sales paradoxen

Werkprofessor

January 17, 2022

Zo veel en zo snel mogelijk verkopen. Dat staat hoog aan het prioriteitenlijstje als je werkt in de sales. Maar wat schiet je daar nu mee op? Is dat wat ervoor zorgt dat jouw bedrijf succesvol wordt? Volgens de gast van vandaag, Toine Simons, is dat niet het geval. Hij noemt de snelheid juist het probleem.

Toine Simons is al 24 jaar trainer/coach en gecertificeerd organisatie opsteller. Hij runde aan het begin van zijn carrière tien jaar lang een internationaal verkoopbedrijf. In 1983 verkocht hij zijn aandelen en zette hij het marktonderzoekbureau 'SimonsCijfers' op, dat hij in 1985 verkocht aan Attwood/GFK. Toine is oprichter van 'Beerschot & Simons' (1988), directeur van een franchiseorganisatie van 150 bloemisten en voorzitter van een afkickcentrum voor ex-drugsverslaafden. Daarnaast schreef hij het boek ‘De salesparadox’.

Het probleem

Hoe sneller we verkopen, hoe beter. Toch? Dat lijkt misschien zo. Volgens Toine werkt dat in een ijssalon, maar niet in de dienstverlening.

Toine: “Mensen willen vaak te snel verkopen, of maken te snel offertes, of komen met te veel voorstellen zonder dat ze een beeld hebben van de daadwerkelijke behoefte van de klant. Het is inderdaad waar dat je de achtergrond van de klant moet kennen, maar ik doe er een schepje bovenop. We denken vaak de achtergrond te weten, met andere woorden, je denkt ik weet wel wat de klant nodig heeft. Maar je komt toch te snel met een aanbieding”.

Binnen de consultancy wil men te snel laten zien dat zij de klant begrijpen. En daar gaat het fout.

De vijf inzichten

In het boek ‘De salesparadox’ beschrijft Toine vijf inzichten: je hoeft niet meer te verkopen, offreer vooral niet wat de klant vraagt, zonder commitment geen voortgang, geef mij de structuur en ik zal vrij zijn en laat je marmotje niet te vroeg zien.

Vijf interessante inzichten waar men nog van kan leren. Benieuwd waarom Toine voor deze inzichten heeft gekozen? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.

Links

Meer over Toine Simons.

Bestel het boek.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen