De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor

December 7, 2020

De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor

December 7, 2020

De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor

December 7, 2020

De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor

December 7, 2020

Een brug vormen tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Dat is het doel van de Werkprofessor. Maar hoe doe je dat als bedrijf? Hoe blijf je verbonden met de ontwikkelingen die in de wetenschap plaatsvinden? Daarover praten we met Prof. Ir. Deborah Nas.

Deborah Nas is deeltijd hoogleraar ‘Strategic design for technology-based innovation’ aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zij gelooft dat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen ongekende kansen bieden voor innovatie in het bedrijfsleven. Ook heeft ze een goed idee van hoe dat moet gaan.

Niet alleen de grote bedrijven

Grote multinationals hebben het makkelijker, in het maken van verbinding met de wetenschap. Daar bestaan grote R&D (Research and Development, red.) afdelingen die de wetenschap bijna in huis halen, aldus Deborah Nas. Maar ook voor kleinere bedrijven is er veel mogelijk: je kunt al beginnen bij iets simpels als een (afstudeer)stagiair in je organisatie.

Andere mogelijkheden

De innovatie kun je ook op een andere manier in huis halen, legt Deborah Nas uit. Er zijn veel faculteiten die vakken geven waarbij problemen uit de praktijk worden opgelost. Heb jij dus een vraagstuk in je organisatie? Benader dan eens een Universiteit of Hogeschool of ze iets kunnen met je vraagstuk, dat hoeft ook echt niet altijd geld te kosten. In de podcast hoor je meer over hoe Industrieel ontwerpen (het vakgebied van Deborah Nas) je kan helpen om een bedrijfsvraagstuk innovatief op te lossen.

Links

Neem vooral eens contact op met Deborah Nas

Deborah bij de TU Delft

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen