De transformatie van Pieter Pot: Lessen uit ondernemerschap en duurzaamheid

Werkprofessor

March 4, 2024

De transformatie van Pieter Pot: Lessen uit ondernemerschap en duurzaamheid

Werkprofessor

March 4, 2024

De transformatie van Pieter Pot: Lessen uit ondernemerschap en duurzaamheid

De transformatie van Pieter Pot: Lessen uit ondernemerschap en duurzaamheid

Werkprofessor

March 4, 2024

In deze aflevering van de Werkprofessor Podcast deelt Jouri Schoemaker, oprichter van Pieter Pot, zijn ervaringen met het opbouwen en bijna verliezen van zijn onderneming, een online verpakkingsvrije supermarkt.

Jouri reflecteert op de snelle groei en de daaropvolgende financiële uitdagingen die leidden tot het faillissement van Pieter Pot, gevolgd door een succesvolle doorstart. Hij benadrukt het belang van matiging in groeiambities en het verzamelen van een team dat zowel succes als tegenslag heeft ervaren. Door te focussen op duurzaamheid en klantbetrokkenheid, wist Pieter Pot een sterke gemeenschap op te bouwen. Jouri’s verhaal illustreert de waarde van transparantie, het belang van flexibiliteit in bedrijfsmodellen, en het vermogen om te leren van fouten. Hij deelt hoe deze ervaringen hem als ondernemer hebben gevormd en benadrukt het belang van soft skills en de kracht van het initiëren van verandering, ongeacht de omstandigheden.

Takeaways

  • Belang van gematigde groei: Jouri benadrukt hoe de snelle groei van Pieter Pot leidde tot financiële uitdagingen. Hij adviseert ondernemers om groeiambities te matigen en te zorgen voor een gebalanceerde ontwikkeling van hun bedrijf.
  • Waarde van een ervaren team: Het samenstellen van een team dat zowel succes als tegenslag heeft ervaren, is cruciaal. Schoemaker deelt dat de kracht van zijn team, dat kon leren van fouten en veerkrachtig bleef in moeilijke tijden, essentieel was voor de doorstart van Pieter Pot.
  • Focus op duurzaamheid en klantbetrokkenheid: Door een sterke gemeenschap op te bouwen en transparant te zijn naar klanten, wist Pieter Pot zich te onderscheiden. Schoemaker onderstreept het belang van duurzaamheid en het actief betrekken van klanten bij de missie van het

Links

Meer over Jouri Schoemaker

Meer over Pieter Pot

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor ophttps://www.linkedin.com/company/viepeople/ of ophttps://www.viepeople.com/inspiratie?inspiration-type=Podcast.

Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen