De haperingen van succes

Werkprofessor

November 22, 2021

De haperingen van succes

Werkprofessor

November 22, 2021

De haperingen van succes

Werkprofessor

November 22, 2021

“Er gingen zoveel dingen fout en de concurrentie was zo goed, maar waarom zijn juist wij uiteindelijk zo succesvol geweest ondanks die fouten?” Dat vroeg Remco Boer, de gast van vandaag, zich af.

Remco Boer is oud-directeur van Mollie. Mollie is een betaaldienstverlener en is gewaard op 5,4 miljard. Remco Boer schreef het boek ‘Via Mollie’ waar hij zijn twijfels en pijnen in deelt. Het boek bestaat uit drie delen: “Het dna, de groeipijnen en de exit”. In deze aflevering van de werkprofessor toetsen we de wetenschappelijke succesfactoren van groei, op de realiteit van Mollie.

Waarom dit boek

Een van de belangrijkste redenen voor het uitbrengen van dit boek van Remco Boer is dat Remco tijdens het opstarten van zijn bedrijf tegen problemen aanliep.

Hij zag dat zijn bedrijf een groeispurt maakte wat de nodige haperingen met zich meebracht. Als hij op een borrel stond en aan anderen vroeg hoe het met hun ondernemingen ging, was het altijd fantastisch. En dat is volgens Remco Boer niet zo. “De werkelijkheid is echt heel veel moeilijker. Het is echt grote chaos en je kan een hoop dingen goed doen, maar er gaan ook een heleboel dingen fout en dat wilde ik wel delen”.

Groei

De groei van Mollie ging ontzettend goed. Zelfs zonder al te veel tijd en energie in sales en marketing te stoppen, stroomden de klanten binnen. “Maar er gaan op een gegeven moment ook een heleboel dingen mis, want je gaat opeens groeien. Alles wordt meer. Je processen gaan haperen, want iets wat werkten voor 10 klanten, werkt misschien niet voor 100 klanten”.

Benieuwd naar het hele verhaal van Remco Boer? Luister dan naar de nieuwste episode van de Werkprofessor.

Links

Meer weten over Remco Boer? Dat kan! Lees het interview met MT/Sprout.

Zie hier het boek van Remco Boer


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwdnaar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen