Creatief schrijven, voor dummies en experts

Werkprofessor

July 26, 2021

Creatief schrijven, voor dummies en experts

Werkprofessor

July 26, 2021

Creatief schrijven, voor dummies en experts

Creatief schrijven, voor dummies en experts

Werkprofessor

July 26, 2021

Een goede copywriter schrijft commerciële teksten die het doel bereikt waar je de tekst voor schrijft. Meer verkoop, meer abonnees. Dat willen we allemaal wel. Het klinkt echter makkelijker dan het daadwerkelijk is. Roy Ishak schreef het boek “Creatief schrijven” en gelooft dat iedereen met zijn boek zelf een tekst kan creëren en dat nu al goede copywriters daar nog beter in kunnen worden. 

Roy Ishak is een freelance copywriter. Hij genereerde meer dan 70 miljoen euro voor zijn opdrachtgevers, werkte jarenlang voor Traffic Builders BV, bediende een recordaantal klanten (ruim 500 in 5 jaar) en biedt de hoogst beoordeelde (!) cursus Copywriting van Nederland (9,5) aan. Hij werd daarmee vier jaar op rij ‘de beste opleider van Nederland’ en zijn boek creatief schrijven voor copywriters stond stond nummer 2 in managementboek.nl lijst.

Het creatieve schrijfproces

Ben jij zelf copywriter of vind je het leuk om te schrijven en gaat het neerzetten van een pakkende tekst af en toe stroef? Roy vertelt: “Wat je vaak merkt is dat mensen vaak verwijzen naar grote bekende voorbeelden. Je bent dan een verzamelaar in plaats van iemand die zelf teksten creëert”. Creatief schrijven, hoe doe je dat nou en wat is de juiste manier van werken? Roy geeft aan welke stappen hiervoor nodig zijn.

De juiste omgeving

“Als iemand hard aan het tikken is zal diegene het wel druk hebben, maar een creatieveling is pas druk wanneer hij volledig ontspannen is.” Wat de invloed van prikkels, afleidingen, mentale en fysieke omgeving is voor creatievelingen is voor managers soms lastig te begrijpen. Waar moet je nu op letten als je een copywriter wil aannemen? Roy vertelt.


Links
Over Roy Ishak

Het boek van Roy: Creatief schrijven


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Bouw samen aan succes: groei de business én je team

Download de whitepaper Scale-ups & Downs:

  • Leer van andere scale-ups over de 3 belangrijkste dynamieken,
  • Herken je eigen groeibarrières
  • Doe je eigen groei assessment
Fases whitepapers

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Fase 1 - 0 tot 10 medewerkers

Download PDF

Fase 2 - 10 tot 25 medewerkers

Download PDF

Fase 3 - 25 tot 60 medewerkers

Download PDF

Fase 4 - 60 tot 100 medewerkers

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen