Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Werkprofessor

June 15, 2020

Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Werkprofessor

June 15, 2020

Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Werkprofessor

June 15, 2020

Serie-makers zijn helden in het creëren van cliffhangers. Op die manier zorgt Netflix ervoor dat je toch nog een aflevering blijft kijken. Datzelfde zou je eigenlijk willen toepassen op de marketing van je bedrijf. Hoe je dat doet, hoor je in deze podcast.

Bouw een verhaallijn

Als je alle content van jouw bedrijf op een hoop gooit, waar gaat jouw merk dan over? Carlijn Postma, oprichter van content marketingbureau The Post, neemt ons mee in de werkwijze van content marketing. Wendy van Ierschot, podcast maker voor BNR, ondernemer (VIE People) en investeerder (VIE Tech Capital) zoekt in haar podcast naar het antwoord op de vraag: wat kan wetenschap en kennis, die verbonden is aan menselijk gedrag, ons brengen ter inspiratie en hoe krijgen we daarmee een voorsprong?

Om een cliffhanger te kunnen inbouwen in je marketing heb je een verhaallijn nodig. Door een verhaallijn op te zetten kun je de aandacht van het publiek te pakken krijgen. Carlijn Postma heeft een methodiek ontwikkeld waarmee ze gelinkt aan jouw merk een verhaallijn kan ontwikkelen. In deze podcast geeft ze inzicht in die methodiek.

Bepaal je doelgroep maar richt je op het creëren van publiek

Carlijn Postma beschrijft het verschil tussen een doelgroep en een publiek. We weten dat je een marketingstrategie zo wilt inzetten dat het aansluit bij je doelgroep. Toch is het nog belangrijker om te kijken hoe je van die doelgroep een publiek kunt maken. Een publiek volgt namelijk vrijwillig jouw verhaal en kan fan worden van het bedrijf of product. Om je publiek tijdens het consumeren van je content vast te houden kan jij ook gebruik maken van een cliffhanger. Dankzij die cliffhanger kijken ze meteen weer door naar het volgende stuk content. Als je daar trouwens niet in wilt trappen kun je een aflevering beter niet helemaal afkijken. Dan voorkom je dat je gevangen wordt door de cliffhanger. Ook handig als je regelmatig te laat in je bed eindigt, omdat Netflix hier zo goed in is.

Gebruik je content slim

Realiseer je dat je als merk ook een verhaal hebt om te vertellen. Het is niet nodig om een serie te maken op het niveau van Netflix. En gaat ook echt niet alleen over video. Ook een helder tekstueel format of een audio format helpen om je om je verhaallijn en de inhoud van je afleveringen te structureren. Zet die waardevolle inhoud vervolgens weer in om je merk sterker te maken. Gebruik bijvoorbeeld de inhoud van een artikel of filmpje online om je publiek naar je website te trekken. Postma: “je kunt slim gebruik maken van je content, je hoeft niet altijd de hele content te posten. Slimmer is het om eerst een teaser te plaatsen, misschien nog een keer een fragment en daarna pas de hele content”.

Meer weten over dit onderwerp? Luister de podcast op jouw favoriete podcast platform en bekijk onderstaande links. Vragen of input voor de podcast? Neem contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Links

https://thepost.nl/the-post/

https://www.managementboek.nl/boek/9789024427680/bingemarketing-carlijn-postma

Over Carlijn Postma

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen