Besluiten nemen met data doe je zo

Werkprofessor

June 28, 2021

Besluiten nemen met data doe je zo

Werkprofessor

June 28, 2021

Besluiten nemen met data doe je zo

Besluiten nemen met data doe je zo

Werkprofessor

June 28, 2021

Besluiten nemen, we doen het vaak op ons (onderbuik) gevoel. We weten echt wel dat het goed is om meer gegevens mee te nemen in onze beslissingen, maar dat kost ook energie. Deze podcast is een serie van drie podcasts over Data science met professoren van de Universiteit Maastricht en het Brightlands institute for smart society (BISS). Vorige week spraken we met Rudolf Müller. Vandaag is Lisa Brüggen te gast en praten we over besluitvorming op basis van data.

Lisa is een bezige bij. Net als Rudolf is zij betrokken bij het BISS. Daarnaast is zij Hoogleraar marketing and supply chain management bij school of business and economics, zit zij in de Raad van Toezicht van het NIBUD, voert daarnaast onderzoek uit en heeft veel contact met gedragseconomen en psychologen. Ze is een internationaal erkende expert op het gebied van dienstenmarketing en financial decision making en gelooft in de rol van digitalisering en data science in ons leven.

De rol van Data science

“Data science helpt om een beter onderbouwde en feitelijke beslissing te nemen” vertelt Lisa. Met data leer je te controleren of je doel het gewenste effect heeft. Maar hoe zorg je hiervoor als organisatie? Volgens Lisa is dit vrij makkelijk en overal toe te passen, “de kwaliteit van data is super belangrijk.”, aldus Lisa.

Organisaties en data

Waar kun je data science als ondernemer voor inzetten? Hoe ga je naar data based decision making?  en hoe werken organisaties met data? Hoe doe je dat op de wetenschappelijk goede manier? samenwerken en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke begrippen. Hoe je deze twee begrippen kan inzetten en toepassen, hoor je in de podcast.


Links

Meer over Lisa Brüggen

Alles over het Brightlands institute for smart society (BISS)

Alles over NIBUD

Waarom correlatie en causaliteit niet hetzelfde is

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.


Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen