Bert van Son over het succes van Mud Jeans

Werkprofessor

January 2, 2023

Bert van Son over het succes van Mud Jeans

Werkprofessor

January 2, 2023

Bert van Son over het succes van Mud Jeans

Werkprofessor

January 2, 2023

Fast fashion goedkope, trendbewuste kleding en lage kwaliteit. Bert van Son, CEO van Mud Jeans, kon het niet langer aanzien. Met zijn kennis, jarenlange ervaring en connecties om impact te maken, richtte hij in 2012 het eerste en enige circulaire jeansmerk ter wereld, Mud Jeans op. Inmiddels 10 jaar verder is Bert op zoek naar een nieuwe CEO om zijn bedrijf verder te laten groeien.

Vandaag bespreek ik met Bert zijn grootste successen, belemmeringen en fouten die zijn gemaakt en houden we dat natuurlijk tegen wetenschappelijke inzichten aan.

Circulaire jeans
Een circulaire jeans maken klinkt misschien moeilijk, maar volgens Bert is dat alles behalve moeilijk. De consument ervan overtuigen om een circulaire jeans aan te schaffen is een stuk lastiger. Met de juiste formule om de consument te overtuigen is Mud Jeans nog steeds bezig. Maar er zijn een aantal facetten die sowieso nodig zijn. Om te beginnen wees radicaal-transparant. “Het wordt steeds moeilijk voor consumenten om er achter te komen wat nu werkelijk duurzaam is en wat niet. Dan moet je het ook proberen simpel te houden en zo uit te leggen dat het voor de consument eenvoudig te begrijpen is. Onze slogan is ‘wij maken van oude spijkerbroeken nieuwe spijkerbroeken’. Dat spreekt best wel aan. Iedereen is bezig met duurzaamheid en iedereen wil het ook wel graag, maar het moet wel makkelijk gemaakt worden.”, aldus de CEO van Mud Jeans.


De grote jeans wereld
Twee keer per jaar bevindt Bert en zijn team zich onder alle grote spijkerbroeken fabrikanten op de beurs Kingpins. “Hier komen alle grote denim suppliers bij elkaar om hun nieuwe stoffen, uitvindingen en collectie te laten zien. Wij zijn een piepklein bedrijf in die hele grote wereld in jeans. Toch kent iedereen ons en willen de fabrikanten met ons praten, omdat wij wel durven te innoveren.”

Benieuwd hoe Mud Jeans blijft innoveren? De frustraties en belemmeringen waar zij tegenaan lopen? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor podcast.


Links

Meer over Bert van Son

Meer over Mud Jeans


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen