90 jaar LEGO. Hoe blijf je innovatief?

Werkprofessor

January 30, 2023

90 jaar LEGO. Hoe blijf je innovatief?

Werkprofessor

January 30, 2023

90 jaar LEGO. Hoe blijf je innovatief?

Werkprofessor

January 30, 2023

Misschien is het wel het beroemdste speelgoed van de wereld. Van de Eiffeltoren, de Titanic tot de Spice girls. Het is allemaal in elkaar te zetten. Met dit speelgoed hebben we het natuurlijk over… LEGO. Jaar in, jaar uit een succes. Het lijkt niet van het toneel te verdwijnen. Terwijl het octrooi op het LEGO steentje al heel lang geleden is verlopen en het concept niet te beschermen lijkt.. Hoe doe je dat? De strategie van LEGO kan je opmerkelijk innovatief en creatief noemen. Iemand die heeft bijgedragen aan dat succes is Annemarie de Munnik, Marketing Director LEGO Benelux en vandaag onze gast in de Werkprofessor Podcast. Daarnaast hebben ze een onderzoek gedaan “play well’ met uitkomsten over het belang van spelen. Daar gaan we ook dieper op in.

Annemarie de Munnik is Marketing Director LEGO Benelux. Zij werkt al meer dan 18 jaar voor Lego. In 2004 is Annemarie gestart op de marketingafdeling als brand marketeer. Nadat ze binnen de marketing afdeling flink wat stappen heeft gemaakt, heeft zij de overstap gemaakt naar sales. Annemarie werd Sales director Benelux. Maar na 9 jaar is zij weer teruggekeerd naar de marketingafdeling.


90 jaar LEGO

Vorig jaar vierde LEGO haar 90ste verjaardag. LEGO begon met houten speelgoed. Maar het succes is vooral gekomen met het LEGO steentje, het zogenaamde noppen steentje. Dat steentje is absoluut de corebusiness van LEGO. Volgens Annemarie overstijgt LEGO cultuur, leeftijd, gender. Iedereen in ieder land kan bouwen met LEGO. Daarnaast blijft LEGO als merk zijnde zeer innovatief. Het is niet bij het steentje gebleven. Er zijn grotere stenen bij gekomen, genaamd Duplo, voor kleine kinderen. Ze hebben technische LEGO, samenwerkingen met bijvoorbeeld Disney en ga zo maar door.


De grootste uitdaging

Volgens Annemarie is momenteel de grootste uitdaging om de doelgroep van LEGO te bereiken. Waar LEGO vroeger met twee reclames 80 tot 90% van haar doelgroep bereikte, is dit nu al lang niet meer het geval. “Kinderen hebben drukke agenda’s. We moeten meer doen om kinderen te bereiken. NIet alleen het product laten zien, maar de kinderen echt inspireren en triggeren.”

Benieuwd hoe LEGO haar doelgroep wel weet te bereiken? En naar de uitkomsten van het Play Well Report? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor.


Links

Meer over Annemarie

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen