50 afleveringen Werkprofessor verder, en er is niets veranderd

Werkprofessor

November 1, 2021

50 afleveringen Werkprofessor verder, en er is niets veranderd

Werkprofessor

November 1, 2021

50 afleveringen Werkprofessor verder, en er is niets veranderd

Werkprofessor

November 1, 2021

50 afleveringen Werkprofessor verder, en er is niets veranderd

Werkprofessor

November 1, 2021

Voor conflict-expert Caroline Koetsenruijter is het echter niets nieuws. Exact vijftig afleveringen geleden was Caroline ook al te gast in de Werkprofessor om het probleem van agressie op de werkvloer aan te kaarten, nu bijna een jaar later is de situatie er niet beter op geworden. Hoe komt dat? Caroline Vertelt.

Je bent vijftig afleveringen van de Werkprofessor verder en er is helemaal niets veranderd. Als ik als host van de Werkprofessor podcast een dergelijk bericht zou krijgen zou ik daar best van schrikken.

Caroline Koetsenruijter is trainer in conflictmanagement en heeft jarenlange ervaring in de conflictbemiddeling. Ze zette het bedrijf KCB op en recent kwam haar boek uit: ‘Het Agressieparadijs’, over het indammen van agressie. Caroline leeft bij het motto: conflicten horen bij het leven, het oplossen ervan ook. Maar hoe herken je een conflict? En wat kun je doen als je in een conflict zit? Dat en meer in deze aflevering van de Werkprofessor. 

De praktijk van nu

Elk jaar ervaren maar liefst 1,6 miljoen professionals conflicten en agressie tijdens hun werk. Zij krijgen te maken met boze burgers, agressieve cliënten, manipulerende patiënten, verongelijkte ouders/verzorgers, opgefokte passagiers en klanten die geen nee accepteren. “Als je ermee te maken krijgt, houd het niet voor jezelf’ vertelt Caroline. In haar boek geeft zij tips om hier effectief mee om te gaan.

Hoe moet het wel?

Waarom moet je het nog melden als er iets gebeurd, het lost toch niets op? Hoe doe je eigenlijk een goede aangifte van agressie op de werkvloer? Je hebt het over een veiligheidsofficier, wat is dat en waarom hebben we dat nodig? Bij wie ligt dan de verantwoordelijkheid? De medewerker of de werkgever? Of misschien zelfs de politiek? Is het vooral bij grote bedrijven en instellingen of ook bij kleintjes aan de hand? Caroline geeft antwoord. Luister nu!

Links

Meer over Caroline Koetsenruijter

Over haar boek “Het Agressieparadijs”

Meer over instituut KCB

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data

Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?

Datagedreven HR

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Datagedreven HR

Download PDF
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen