Pensioen, een zorg voor later

HR Operations

May 20, 2021

Pensioen, een zorg voor later

HR Operations

May 20, 2021

Pensioen, een zorg voor later

HR Operations

May 20, 2021

Pensioen, een zorg voor later

HR Operations

May 20, 2021

Nu al stilstaan bij de pensioenregeling voor je werknemers? Het heeft een aantal voordelen om al vroeg over een pensioenregeling na te denken. Lees ze hier!

Een onderwerp voor later of misschien toch niet? Het is een onderwerp wat start-ups en scale-ups niet dagelijks bezighoudt, terwijl het bepalend is voor het financieel welzijn van de medewerkers. Voor startende bedrijven een kostenpost die vaak wordt uitgesteld; eerst maar eens zwarte cijfers draaien. Ofwel, een onderwerp voor later. Als start-up en scale-up kom je hier vaak mee weg. Toch gaat uiteindelijk vrijwel elk bedrijf bij een bepaalde schaalgrootte pensioenopbouw faciliteren. En dat is niet zonder reden!

  • Goed werkgeverschap
    De meeste werknemers sparen zelf niet voor pensioen als de werkgevers niets regelt. Laat staan dat zij iets regelen om nabestaanden financieel verzorgd achter te laten bij overlijden. Een goede werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid, laat niet elke werknemer zelf het wiel uitvinden en biedt ze schaalvoordelen. Ook dit hoort bij groei.
  • Profiteer van een flink belastingvoordeel
    Zowel door de werkgever als de werknemer. De werkgever kan een groot deel van de pensioenregeling terugverdienen. Pensioen helpt namelijk bij het verlagen van sociale werkgeverslasten. En de werknemer? Die betaalt geen loonbelasting over de inleg. Dit maakt pensioen voor zowel werkgever als werknemer, onderaan de streep, een goede investering. 
  • Gewilde arbeidsvoorwaarde
    Uit onderzoek blijkt dat pensioen, naast salaris, de nummer één arbeidsvoorwaarde is volgens werknemers in loondienst (Intelligence Group). Een pensioenregeling helpt bij het aantrekken en binden van goede werknemers en maakt je bedrijf klaar voor de volgende groeifase.


Nu begrijpen wij dat je als startend bedrijf (nog) niet het budget hebt om een volwaardige pensioenregeling aan te bieden. Daarbij willen relatief jonge werknemers flexibiliteit en zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Daar bestaan tegenwoordig prachtige pensioenregelingen voor. Meer weten welke pensioenregeling bij jou past, bel ons gerust.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen