Arbeidsmarktkrapte en toch groei realiseren?

Organisatie & Teams

June 2, 2022

Arbeidsmarktkrapte en toch groei realiseren?

Organisatie & Teams

June 2, 2022

Arbeidsmarktkrapte en toch groei realiseren?

Organisatie & Teams

June 2, 2022

Arbeidsmarktkrapte en toch groei realiseren?

Organisatie & Teams

June 2, 2022

De nieuwskoppen over krapte op de arbeidsmarkt en krimpen van de bevolkingsgroei schieten door je tijdlijn. Het is dan ook enorm logisch dat de meeste leiderschap teams direct gaan focussen op twee aspecten.

De nieuwskoppen over krapte op de arbeidsmarkt en krimpen van de bevolkingsgroei schieten door je tijdlijn. Het is dan ook enorm logisch dat de meeste leiderschap teams direct gaan focussen op twee aspecten: aannemen en behouden van mensen.

Het roepen is één, maar het daadwerkelijk voor elkaar krijgen is veel complexer. Wij werpen nu wat licht op de ‘black box van People & Culture’. Hierin definiëren wij niet twee, maar zeven assen die bepalen of jouw team de ambitieuze doelstellingen kwartaal na kwartaal haalt, ook nu de markt dynamischer is dan ooit. Zij zullen iets anders moeten doen, dus jij ook.

‘Behouden van mensen’ is te eendimensionaal. Want zeg nou eerlijk, wat heb je aan een grotere groep mensen als ze niet betrokken en met een innovatieve mindset aan je missie werken?

Of als deze high performers toch een halve dag per week bezig zijn om hun mail en administratie weggewerkt te krijgen?

Er is wat ons betreft een enorme zorgvuldigheid nodig vanuit je leiderschaps team om je way of working  en de structuur waarop je mensen groeien zonder stress te krijgen strak neer te zetten.

De échte voorsprong op de concurrentie zit in een combinatie van verschillende ontwerpen.

  • Succession planning en weten wat je nu en in de toekomst nodig hebt voor groei;
  • Het bieden van ontwikkel- en groeimogelijkheden;
  • Medewerkers onderdeel maken van jouw  groeiambitie en met elkaar impact blijven maken;
  • De blik naar buiten en kijken naar strategische samenwerkingsverbanden  of overnamemogelijkheden;
  • Efficiency door automatisering en elk individu laten excelleren vanuit kracht.

Tijdens het opschalen heb je altijd te maken met groei barrières van jouw workforce. Altijd onverwacht en wanneer jij dat briljante idee hebt om met je bedrijf de markt te verslaan.

VIE People heeft een growth scan ontwikkeld die inzichtelijk maakt wat je kunt doen om dit te voorkomen. Start de scan en ontvang direct resultaten waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen