Met de beste mensen groeien

De juiste talenten vinden en binden aan jouw organisatie. Ontzettend belangrijk en vaak een grote uitdaging. Waar begin je? Hoe trek je de beste mensen aan? En hoe zorg je dat je niet pas begint als die collega er al had moeten zitten? Wij geloven dat het begint met het neerzetten van een sterk recruitment fundament. Hierdoor verschuif je van korte termijn oplossingen naar recruitment met een toekomstvisie, zodat jij de magneet voor talent wordt!

Onze recruitment partners helpen hier graag bij. Samen bouwen we een sterk recruitment fundament en gaan op zoek naar de juiste match(es) waarmee jouw organisatie blijft groeien.

Contact

Recruitment met een toekomstvisie

We zijn recruiters dus natuurlijk gaan we aan de slag om die nieuwe collega zo snel mogelijk voor je te vinden. Talenten die passen bij jouw organisatiedoelstellingen, met de juiste verwachtingen instappen en kunnen meegroeien met je bedrijf. Wij geloven in een samenwerking voor de lange termijn waarin we verder kijken dan alleen het invullen van de eerstvolgende vacature. Recruitment is in elke fase van groei belangrijk en iedere fase vraagt daarin wat anders. Wij helpen jou te anticiperen op de groei die je wil en gaat maken. Dit is wat je van ons mag verwachten:

De beste kandidaten

Een goed gevulde talent pool met kwalitatieve kandidaten.

Hogere retentiegraad

Kandidaten die perfect passen bij jouw cultuur en fase van groei, waardoor je een lager verloop hebt.

Kortere time to hire

Een effectief recruitmentproces waardoor je sneller groeit, de concurrentie voor bent en de werkdruk in het team wordt verlaagd.

Lagere cost per hire

Jij bent zelf een magneet voor talent geworden, waardoor je afbreukrisico lager is en je bespaart op interne en externe recruitmentkosten.

Het recruitment fundament

Recruitment strategie

Recruitment strategie

Anticiperen op jouw groeiambitie met een gefundeerd plan zodat jij 'de talenten van morgen' al in het vizier hebt en zij jou.

Stoppen met het blussen van brandjes en starten met tijdig anticiperen op je groeiambities. Dit begint met het bepalen van een heldere recruitmentstrategie en budget. We zorgen voor een duidelijke kalender met wervingsactiviteiten zodat de vacatures, campagnes, evenementen en trainingen zorgvuldig staan gepland. Op deze manier creëren we een gestructureerde aanpak en hebben we 'de talenten van morgen' al in het vizier en zij jou.

Download whitepaper

Meer info

Employer Branding

Employer Branding

Werkgeversmerk en contentstrategie ontwikkelen om talent te overtuigen zodat zij jouw bedrijf (blijven) kiezen.

Met succesvolle Employer Branding ben je aantrekkelijker voor talent én dring je daarmee je wervingskosten terug, aangezien een goed merk zichzelf verkoopt. Door jouw zaken aan de voorkant goed te regelen, bespaar je veel kosten. In de huidige arbeidsmarkt is het van cruciaal belang om jouw eigen merk op te bouwen, te leren waar je potentiële nieuwe medewerkers kunt vinden én hoe je ze bereikt. We zorgen o.a. voor een duidelijke werkgeversbelofte, gaan aan de slag met je werkenbij-pagina en werken aan je online zichtbaarheid op social media. Sta jij straks als werkgever op het ‘onzichtbare lijstje’ van alle (latent) zoekende? Ga zelf alvast aan de slag met Employer Branding.

Download whitepaper

Meer info

Candidate Experience

Candidate Experience

Creëren van de allerbeste sollicitatie-ervaring voor de kandidaat en het team.

Het sollicitatieproces hoort vanaf het eerste contact een feestje te zijn voor de kandidaat en jou de gelegenheid te geven om de juiste mensen uit de markt te halen. Niets is zo frustrerend als kandidaten verliezen omdat jouw proces niet goed verloopt. Bijvoorbeeld door sollicitaties die over het hoofd worden gezien omdat je nog zonder ATS werkt of tweede gesprekken die zo laat worden ingepland dat jouw kandidaat ondertussen een ander aanbod heeft geaccepteerd. Zorg dat je je proces strak organiseert. We creëren daarom een objectief sollicitatieproces waarin alle fases, rollen en verantwoordelijkheden helder zijn gedefinieerd.

Download whitepaper

Meer info

Talent Acquisition

Talent Acquisition

Een dedicated recruiter voor het gehele wervingsproces van intake tot aanbod.

Onze recruitment partners zijn bedreven in het aantrekken van de beste talenten, sparren met eigenwijze hiring managers en begrijpen wat een scale-up dynamiek van een talent vraagt. Zij pakken het gehele sollicitatieproces voor je op van begin tot einde. Hoe? Door een goede intake, aantrekkelijke vacatureteksten, gestructureerde sollicitatiegesprekken en de juiste acties zoals referral recruitment en zelf actief talent benaderen om zo de beste mensen aan je te binden. We zijn data-driven en hebben een eigen scan ontwikkeld om de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Elk kwartaal evalueren we de resultaten en kunnen daardoor nog gerichter impact maken.

Download whitepaper

Meer info

Hpb
De Zaak
Fabrique
Clarify
Startgreen Capital
Fabfilter
Groenleven
Nationaal Groenfonds
MisterGreen
Cldin
PB Web Media
Museum Vereniging

Team van specialisten

FAQ Recruitment

Op welke manier kan ik met jullie recruitment partners samenwerken?

Wij versterken jouw People & Culture team en dit kan op meerdere manieren. a) We are your Recruitment Partner: we fungeren als jouw recruitmentteam en zorgen actief voor het invullen van je vacatures. Tegelijkertijd bouwen we aan een duurzaam recruitment fundament en gaan we aan de slag met verschillende projecten afhankelijk van jouw behoefte. b) Recruitment projecten: de werving van collega’s is goed in je teams belegd of je hebt zelf een recruiter in dienst, maar in de waan van de dag is er weinig tijd om het recruitment fundament goed neer te zetten of mist er expertise op bijvoorbeeld employer branding. Dan gaan wij aan de slag met projecten en zijn daarnaast jouw sparringpartner voor recruitment vraagstukken of trainingen. Voor de invulling van vacatures blijft je eigen team verantwoordelijk.

Hoe ziet de samenwerking er concreet uit?

We gaan een samenwerking aan van minimaal 6 maanden. Dit is de tijd die wij nodig hebben om - naast het invullen van vacatures - het fundament goed neer te zetten. Wij beseffen dat de dynamiek van een scale-up snel kan veranderen en bewegen dan mee. Komt er onverhoopt een vacaturestop, is er een bedrijfsovername of neemt de vacaturedruk toe door bijvoorbeeld een investering, dan kun je het abonnement eenvoudig op- of afschalen. Je betaalt per maand een bedrag op basis van het aantal vacatures dat je afneemt. Onze recruitment partners werken een dag(deel) bij je op kantoor of helemaal remote, afhankelijk van het aantal vacatures en de projecten en jouw behoefte. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met elkaar.

Wat gebeurt er als mijn vacatures vervuld zijn?

Het kan natuurlijk zijn dat je vacatures vervuld worden en je abonnement nog doorloopt. De tijd die we niet aan de vacatures besteden, zijn we bezig met het bouwen van jouw recruitment fundament. Na 6 maanden gaan we met elkaar om de tafel over een nieuwe abonnementsvorm.

Moet ik een fee per hire betalen?

Nee, wij werken niet met fee percentages maar op basis van een abonnement. Wij geloven in de juiste mensen op de juiste plek en een percentage over een geworven kandidaat past hier wat ons betreft niet bij.

Zijn jullie een werving en selectie bureau?

Nee, wij zijn geen werving & selectiebureau. Wij geloven in samen doen, dit is dan ook één van onze kernwaarden. We onderzoeken samen met elkaar welk profiel je echt nodig hebt, schrijven een goede vacaturetekst, komen met een wervingsplan zodat de vacature zichtbaar is op de plekken waar jouw potentiële nieuwe werknemer zich bevindt. We hebben een groot netwerk en kunnen samen bouwen aan een jouw talentpool voor de toekomst. Daarnaast zullen we actief op zoek gaan naar kandidaten, begeleiden we het proces, zitten we eventueel bij gesprekken en zorgen we voor een knaller van een aanbod. We worden niet gedreven door een fee, maar nemen echt de tijd om te zorgen dat jij voor de lange termijn de juiste werknemer op de juiste plek hebt zitten.

Partnerships

Fanployer

Recruitee

Equalture