Merijn Everaarts over het succes van zijn dopper

Werkprofessor

February 21, 2022

Merijn Everaarts over het succes van zijn dopper

Werkprofessor

February 21, 2022

Merijn Everaarts over het succes van zijn dopper

Werkprofessor

February 21, 2022

Het gebeurt maar zelden dat er producten op de markt komen die binnen enkele jaren bij iedereen in huis staan, laat staan producten die niet per se nieuw zijn. Toch lukte het Dopper-oprichter Merijn Everaarts om door te dringen tot nagenoeg alle Nederlandse huishoudens met zijn unieke drinkfles, en vooral met het unieke verhaal rondom die fles.

Merijn Everaarts is de oprichter en eigenaar van Dopper. Jarenlang werkte hij in de catering en evenementenbranche. Daar zag hij met eigen ogen de hoeveelheid afvalconsumptie. Er werd zoveel weggegooid, dat ging hem tegenstaan.

Op het strand zag hij veel plastic afval de zee in drijven, wat hem deed beseffen dat hij iets kon doen aan het wereldwijde probleem. Toen hij later een film zag over plastic soep, ontstond het idee om een herbruikbare waterfles te maken. Merijn zette een ontwerpwedstrijd uit voor een duurzame drinkfles. Het winnende ontwerp kwam van de Nederlandse Rinke van Remortel. Een uniek design dat uit drie onderdelen bestaat, waarvan je de dop tevens als beker kunt gebruiken. In augustus 2010 kwam de Dopper op de markt.

Twee werelden

Merijn vertelt dat hij in 2009 een wake up call had. Languit liggend op het strand realiseerde hij zich dat al het vele achtergebleven plastic op het strand werd meegenomen door de zee. “Dit was een moment dat ik dacht, hoe klein ik ook ben, ik moet hier iets mee doen”.

Het grootste afval dat op het strand achterblijft zijn de lege plastic flessen mineraalwater. Frustrerend vindt Merijn. “Ik wilde daar iets aan doen en ik vond dat daar iets aan gedaan moest worden”.

Merijn noemt de dopper niet gewoon een fles, maar een fles om een verhaal te vertellen. Die fles bestond namelijk nog niet. “Je moet iets hebben om je verhaal goed te kunnen vertellen. Al het plastic afval is een wereldwijd probleem. Met de Dopper heb je een antwoord op het probleem. En dan komen twee werelden bij elkaar”.

De deksel op je neus

Iedereen weet dat er veel komt kijken bij een onderneming. Merijn merkte dat de frustratie langzaam opliep toen hij bezig was met dingen waar hij niet goed in was. De ondernemer moest bekwame mensen aannemen om ontlast te worden en door te kunnen naar de volgende stap. Maar dat viel tegen. “Veel ondernemers denken: 'ik doe het zelf wel, ik doe het sneller of beter'. Het was een lang proces, want ik moest mijn “kind” loslaten. Ik was niet toegankelijk voor een frisse blik van buiten”.

Toch moest Merijn eraan geloven. Hij nam vanuit verschillende kanten mensen aan. Hij had vertrouwen in de expertises binnen zijn team. “Als iemand zegt dit werkt beter zo, dan zie je dat uiteindelijk ook”.

Benieuwd naar het hele verhaal over het ontstaan van de Dopper? En de leerzame lessen en tips van Merijn? Luister dan de nieuwste aflevering.

Links

Meer over Merijn Everaarts.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen