Kom er in 3 stappen achter hoe jij de betrokkenheid van jouw team kunt vergroten

Growth

March 3, 2022

Kom er in 3 stappen achter hoe jij de betrokkenheid van jouw team kunt vergroten

Growth

March 3, 2022

Kom er in 3 stappen achter hoe jij de betrokkenheid van jouw team kunt vergroten

Growth

March 3, 2022

Wil jij weten hoe je voor je medewerkers een veilige en inspirerende werkomgeving kunt creëren? Een plek waar mensen met focus en betrokkenheid innoveren, blijven doorontwikkelen, jou blijven verrassen en impact maken?

Wil jij weten hoe je voor je medewerkers een veilige en inspirerende werkomgeving kunt creëren? Een plek waar mensen met focus en betrokkenheid innoveren, blijven doorontwikkelen, jou blijven verrassen en impact  maken?

Lees hier de 3 take aways van onze People Partner, Joey Onderwater en hoe hij samen met  zijn klant in een jaar tijd met behulp van een employee engagement survey tool  mooie stappen heeft gemaakt en de Employee Engagement bij deze klant zelfs heeft vergroot van een 6,9 naar een 8.0!

Door het volgen van de onderstaande 3 stappen is het is het gelukt om samen met mijn klant op een goede en gestructureerde manier door een moeilijkere periode met veel verloop heen te komen. Nu staat er na een jaar een sterk team, dat met elkaar grote stappen heeft gemaakt op de doorontwikkeling van hun innovatieve product.
Tegelijkertijd vormen ze met elkaar ook een heel leuk team met een goede vibe, waarbij samenwerking en elkaar verder helpen aan de basis staan, en internationaal culturele verschillen gevierd worden. Daaraan bijdragen vanuit een People & Culture perspectief is heel gaaf.  Dit is natuurlijk cruciaal in de huidige krappe arbeidsmarkt

Stap 1 - Gewoon doen! en ga aan de slag met een mood measurement tool

Ga aan de slag met een mood measurement tool zoals Officevibe*!  Dit geeft je snel inzicht in wat er speelt en hoe de engagement binnen het team is.  

De tool is snel geïmplementeerd, communiceer dit uiteraard wel met je team.  Leg uit waarom je dit doet en dat de input van iedereen belangrijk is om de juiste keuzes te maken op people & culture in te organisatie. Realiseer je dat je zonder goede input van het team het gewoonweg lastig is om het juiste te doen. Dan wordt het snel koffiedik kijken en kom je misschien met oplossingen die niet aansluiten bij de behoefte en niet goed landen.

Door consequent aandacht te besteden aan de resultaten  en te kijken naar wat je op dagelijkse of wekelijkse basis beter kan doen, werk je echt aan het versterken van de engagement.  Het geeft je focus op people & culture, want je kunt gewoonweg niet alles tegelijk doen.

Het begint dus met ‘gewoon doen’.  Kijk op hrtech.community welke tools je hiervoor kunt inzetten.


Stap 2 - Voeg de daad bij het woord

Iedereen scoort graag die 8.0, of die 9.0, maar ben je ook bereid het waar te maken in de dagelijkse praktijk? Dat betekent ook echt de daad bij het woord voegen en tijd steken in de punten waar je op wil verbeteren. Dit is de enige manier waardoor het echt voor je gaat werken, aan de slag gaan met de input die je krijgt van het team. Zorg dat je het team blijft meenemen in de resultaten en waar je mee aan de slag gaat. Maak je team hier ook onderdeel van, je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen.

Bij mijn klanten zoomen we maandelijks uitgebreid in op de resultaten en analyseren de trends die we zien. We schenken aandacht aan waar het beter kan, wat we willen behouden of op punten die voor ons belangrijk zijn. Dit vertalen we naar concrete acties die we inzetten om hier een verbeterslag op te maken. Dat zijn soms grotere projecten zoals het herzien van de compensation & benefits strategy of project rondom persoonlijke groei met concrete handvatten.


Stap 3 - Houd het klein

Soms kunnen de scores ook aanleiding zijn om in gesprek te gaan met het team of een individueel teamlid. Het zijn niet altijd grote, complexe projecten die het verschil maken. Het verschil zit uiteindelijk in de dingen die dagelijks tot uiting komen. Oprechte aandacht en waardering voor het team en people, staat aan de basis.

Onlangs hebben wij een #Thumbs-up-channel geïntroduceerd. Dit doen wij al heel lang zelf bij VIE People en geeft inzicht in waar iedereen mee bezig is en het is natuurlijk waanzinnig leuk om een Thumbs-Up van je collega’s te krijgen. Bij de klant is de metric ‘Recognition’ (de waardering die ervaren wordt) daardoor gestegen van een 6,4 naar een 8,3!

Trots?

Absoluut! Ik ben trots op mijn klant en het team. Het is mijn drijfveer om  te blijven leren over hoe je het beste uit mensen kan halen en daarmee business resultaat kunt neerzetten en hoe ik écht kan bijdragen aan de groei van scale-ups en vernieuwende invulling kan geven op People & Culture.

*Officevibe is een pulse survey tool die inzicht geeft in het sentiment en de engagement binnen jouw organisatie of team. Het is daarmee een HR Tech tool die we graag inzetten bij de scale-ups waarmee we werken. Door goed om de hoogte te zijn over wat er speelt in het team en waar verbetering mogelijk is, kan je daar actief mee aan de slag en verbetering realiseren. Daarmee pak je uitdagingen/problemen aan, en bouw je aan een sterker team/organisatie waarbij je voorkomt dat mensen je organisatie verlaten.Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen