Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

“Zo doen we dat hier, en dat ga jij niet veranderen”

Werkprofessor

|

May 17, 2021

Hardnekkige patronen zitten in elk team, verander dat maar eens. Die hardnekkige patronen bestaan door ongeschreven regels. Annemieke Figee en Leonie van Rijn schreven samen met boek: “Ongeschreven regels” over dit onderwerp en helpen met hun bedrijf Firijn organisaties in het simpel maken van complexe zaken in teams.

Luister naar:

“Zo doen we dat hier, en dat ga jij niet veranderen”

In 2012 begonnen Annemieke Figee en Leonie van Rijn hun samenwerking. Beide dames zijn psycholoog en teamcoach van achtergrond en richten zich nu op het helpen van organisaties. In 2015 schreven ze hun eerste boek ‘Groepsdruk’ en dat werd een groot succes. Nu richten ze zich in hun nieuwe boek op “Ongeschreven regels”. 

Goed of slecht

“Ongeschreven regels hebben altijd voor- en nadelen en pakken voor ieder team anders uit”, vertelt Annemieke ons. Dat houdt in dat we in dit onderwerp heel erg moeten kijken naar de situatie en de omstandigheden: geen enkel team is hetzelfde. Om ongeschreven regels boven tafel te krijgen en bespreekbaar te maken hebben Leonie en Annemieke een spel ontwikkeld met situaties. Wendy doet hierbij ook een boekje open over wat er op de kaartjes bij haar organisatie VIE People zou staan.  

Afstand nemen 

Als je leidinggevende bent en je merkt dat je team last heeft van ongeschreven regels “dan ben je geneigd om vooral op de inhoud te gaan zitten” legt Leonie uit. Wendy maakt de vergelijking met voetbal op het moment dat Leonie de oplossing hiervoor aandraagt: “ik moet gelijk denken aan voetbal, waarbij de beste spelers niet oog hebben voor de bal, maar juist bezig zijn met wat er in de rest van het veld gebeurd”. Wil jij weten hoe je dit in de praktijk toepast? Luister dan de hele podcast.

Links

Meer over Leonie en Annemieke

Het boek “Ongeschreven regels” 

Het spel dat in de podcast besproken wordt

 

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach