Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zo creëer je een inclusieve werkplek

Werkprofessor

|

September 14, 2020

Heb jij bij het opstellen van een functieprofiel wel eens nagedacht over het soort persoon dat je onbewust in je hoofd hebt? Prof. dr. Jojanneke van der Toorn van Universiteiten Utrecht en Leiden legt uit: “We zijn op zoek naar mensen van wie we denken dat ze het goed gaan doen, daarin zoek je naar iemand die er hetzelfde uitziet en daar ligt het probleem”.

Luister naar:

Zo creëer je een inclusieve werkplek

Inclusieve werkplek

Als bijzonder hoogleraar Inclusie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender werknemers op het werk weet Jojanneke als geen ander dat veel mensen op een inclusieve werkplek denken te werken, maar toch lukt het veel mensen niet om op het werk volledig zichzelf te zijn. 


Denk na over je vragen

Je zult als leidinggevende waarschijnlijk denken dat je open staat voor alles, maar hoe kom je erachter of dit ook zo is? Ga het vooral niet aan je mensen vragen, dan zul je geen betrouwbaar antwoord krijgen. Wat je wel kunt doen, is nagaan of je acties en de vragen die je stelt iedereen de ruimte geven om zich daarin te herkennen. De NS ging je al voor door niet meer te spreken van dames en heren, maar van ‘reizigers’. 

Luister ook | Ondernemersdesk: ‘Positieve trend in benoeming vrouwen aan de top’ 

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10412262/positieve-trend-in-benoeming-vrouwen-aan-de-top

Hoe creëer ik dan een inclusief bedrijf?

Jojanneke schetst een stappenplan dat je op weg helpt naar een inclusief bedrijf. ‘Breng in kaart waar je nu staat. Welke verschillen kun je aan jouw mensen zien? ga vervolgens na welke onzichtbare verschillen er zouden kunnen zijn. Maak deze verschillen vervolgens bespreekbaar en benadruk de perspectieven die je mist als er bepaalde groepen minder vertegenwoordigd zijn. Ontwikkel tot slot een systematisch en organisatiebreed beleid, vraag bij die stap vooral de hulp van een externe expert.’


Ook in de podcast

In de podcast legt Jojanneke de business case uit achter het belang van het kennen van elkaars seksualiteit op de werkvloer. Tot slot staat ze samen met Wendy van Ierschot stil bij de verschillen omtrent inclusiviteitsbeleid bij kleine en grote bedrijven.  


Links

Lees hier meer over Jojanneke en haar onderzoeken: 

https://www.jvandertoorn.com/

Informatie over de Nederlandse inclusiviteit monitor waar Jojanneke bij aangesloten is

Harvard Business Review leeslijst over racisme op de werkplek

https://hbr.org/2020/06/confronting-racism-at-work-a-reading-list


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

mailto:wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach