Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zo bouw je een High Performance Organisatie

Werkprofessor

|

May 10, 2021

Een High Performance Organisatie. Wat is het en waarom is het zo belangrijk? Heb je echt zelf in de hand om minstens 5 jaar beter te presteren dan de besten in de benchmark? Volgens André de Waal, managing partner en academic director van het HPO centrum, kan iedere organisatie een HPO worden. Hij deed jarenlang onderzoek en deelt vandaag de 5 succesfactoren van High Performance Organisaties.

Luister naar:

Zo bouw je een High Performance Organisatie

André promoveerde met zijn onderzoek naar gedragsaspecten van prestatiemanagement in 2002 aan de VU. Vervolgens is hij als hobby High Performance Organisaties gaan onderzoeken en met succes gegroeid tot eigen HPO center waarin hij ondertussen 111 artikelen over HPO publiceerde en 36 boeken schreef. Momenteel doet André onderzoek of HPO ook werkt voor scale-ups en start-ups.

Waarom HPO?

Volgens André is “een High Performance Organization zijn geen doel, maar een middel.” Het doel is ten alle tijden blije klanten en medewerkers; zowel de klant als de medewerker blij maken en tevreden houden is voor iedere ondernemer de weg naar succes. Leidinggevenden kunnen hier een groot verschil in maken. Zo begint een succesvol team vaak bij de leiderschapsstijl van het management. Hun meest belangrijke taak in een HPO is dé condities weten te creëren waarin medewerkers kunnen excelleren. 

Ondernemer in actie

Wat jij als ondernemer morgen al anders kan doen om als High Performance Organization te opereren, vat André de Waal samen in 5 succesfactoren:

1. Kwaliteit van het management;

2. Openheid en actiegerichtheid;

3. Kwaliteit van de medewerkers;

4. Continue verbetering;

5. Langetermijn oriëntatie.

Luister de hele aflevering van de Werkprofessor en kom erachter hoe jij deze succesfactoren kan inzetten om een High Performance Organisatie te worden.


Links

Meer over André de Waal

Alles over het HPO Center

Het boek van T. Peters & R. Waterman - In Search Of Excellence, dat wordt besproken in de podcast

 

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach