Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Werkprofessor

|

August 24, 2020

Het moet afgelopen zijn met vergaderingen waarbij smartphones en laptops meer aandacht vragen dan de vergadering zelf. Dat vindt auteur en NLP-trainer Robin Stevens. In deze aflevering van de Werkprofessor: zo bouw je diepgaande relaties die je helpen aan betere resultaten op je werk. 

Luister naar:

Zet die laptop weg en kijk elkaar aan

Volgens Stevens is het te simpel voor woorden: als mensen hun laptops en telefoons even op de gang leggen en de tijd nemen om met de juiste aandacht in een vergadering te gaan zitten, bereiken ze veel meer. Toch doen de meeste mensen precies het tegenovergestelde. Waarom lukt het niet om dat te doorbreken?

Neem even de tijd

De eerste vraag blijft altijd: vind je datgene wat je gaat doen écht belangrijk? Is het antwoord daarop ‘ja’, dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Niet alleen door bijvoorbeeld de stukken voor een vergadering te lezen, maar juist ook door jezelf  mentaal klaar te stomen. Bedenk van tevoren wat je gaat doen en wat je wil bereiken en zorg dat je hoofd zo leeg mogelijk is van andere afleidingen.

Lichaamstaal is maar een symptoom

Heb je een belangrijk gesprek? Bedenk dan dat hoe je klinkt of overkomt slechts een uiting is van een onderliggend gevoel. Stel jezelf de vraag met welke emotie je jouw doel het beste gaat bereiken. Klinkt dat ingewikkeld? Stevens wijst op een mooie oefening: geef je lichaam de ruimte om je echte emotie te voelen en wacht tot die wat afzwakt. Ga daarna op zoek naar een situatie of persoon die je doet denken aan de gewenste emotie. Stel je vervolgens voor hoe je het gewenste gesprek met die persoon zou voeren en pas dat toe op de echte situatie.

Wat bedoel je met dat woord?

Taal is een essentieel onderdeel van communicatie. Van veel woorden weten we wat een ander ermee bedoelt. Toch gebruiken we op de werkvloer ook woorden die voor iedereen anders zijn. Neem het woord ‘aandacht’. Aandacht is voor iedereen iets anders. Stevens oproep: ‘Praat erover, vraag de andere wat hij of zij ermee bedoelt en zorg dat je elkaar begrijpt. Heb aandacht voor elkaar en kijk elkaar eens wat vaker aan. Zo maak je verbinding.’


Links

Lees hier meer over Robin Stevens

Het nieuwe boek van Robin Stevens: verbinding zonder wifi

Youtube kanaal van Robin Stevens met bruikbare filmpjes over verbinding

Youtube link naar het feedback gesprek (fragment in audio)


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach