Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zelfkritiek op eigen manier van communiceren

Werkprofessor

|

December 6, 2021

We zijn het allemaal wel eens niet met elkaar eens, maar op de werkvloer kan het moeilijk zijn om er samen uit te komen. In Nederland houden we van polderen, compromissen sluiten. Het enige wat we soms vergeten is dat dan beide partijen een beetje verliezen.

Luister naar:

Zelfkritiek op eigen manier van communiceren

Spreker, coach en onderzoeker Roland de Bruijn. Hij schreef samen met bestseller auteur Prof. Dr. Fons Trompenaars het boek ‘einde discussie’. Met dat boek moet duidelijk worden hoe je met een verschil van mening synergie kunt creëren.

Roland en Fons werkten samen bij KPMG. Dilemma reconciliation van Fons sprak Roland erg aan. De grote vraag die Roland had: hoe doe je dat dan? Daar kwamen de kwaliteiten van Roland als trainer vandaan.

Waarom een boek?

Tegenwoordig denkt men beter te zijn in communicatie dan de gemiddelde Nederlander. Maar volgens Fons en Roland is dit niet het geval. Men mist juist kansen, omdat ze niet goed zijn in het voeren van gesprekken. Men kijkt niet meer kritisch naar eigen handelen in de vorm van eigen communicatie. Hierdoor heeft men geen idee bij hun woordkeuze en de impact die dit kan hebben op een ander.

In hun boek proberen Fons en Roland mensen weer kritisch naar zijn eigen manier van communiceren te laten kijken. Waar kan het nu eigenlijk beter?

De vier R’en

In het boek wordt de ‘aanpak’ besproken. Hierin komen vier R’en naar voren namelijk: regie, respect, reconciliatie en realisatie. Fons en Roland duiken samen met Wendy de diepte in. Benieuwd waar zij het over hebben? Check dan de nieuwst aflevering van de Werkprofessor!


Links

Meer over Roland de Bruijn

Meer over Fons Trompenaars

Bestel hun boek!

De podcast ‘Waarom we het zo lekker vinden om zwart wit te denken


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach