Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Zeg Hugo, vond je die zorg bonus echt een goed idee?

Werkprofessor

|

December 28, 2020

In de vorige podcast met Kilian Wawoe ging het over thuiswerken in corona-tijd. In deze aflevering van de Werkprofessor spreken we over belonen. Nemen we de corona-bonus in de zorg onder de loep en staan we stil bij de basis achter belonen en bonussen.

Luister naar:

Zeg Hugo, vond je die zorg bonus echt een goed idee?

Dr. Kilian Wawoe is verbonden aan de Vrije Universiteit en expert op het gebied van belonen. Hij deed onderzoek naar bonussen binnen grote organisaties en bestudeerde daarvoor tal van CAO’s. Zijn conclusie was duidelijk: die bonus werkt niet meer, het geeft niet het resultaat dat de bedrijven willen. Sterker nog, veel bedrijven weten niet eens waarom ze bonussen geven.

Hoe het zit met bonussen

“Bonussen kunnen een positief effect hebben” aldus Wawoe, maar wel alleen bij stukswerk, ‘bollen pellen’ bijvoorbeeld. Het idee van bonussen is ontstaan in een staalfabriek, waarbij het direct meetbaar was hoeveel werk een medewerker op een dag uitvoerde. Kilian legt uit waarom dit voor jou als luisteraar niet zal gelden: “90% van de luisteraars zal niet in een baan zitten die zich zo makkelijk laat meten”, daardoor ontstaat altijd een gevoel van oneerlijkheid. Het idee dat het oneerlijk is dat de buurman meer krijgt dan jij. Maar er is ook een andere kant: “het salaris moet wel op orde zijn, maar moet meer een rustige basis bieden”. Daar horen bonussen dus niet bij, ook niet bij banken of andere financiële sectoren waar bonussen populair zijn.

En die zorg bonus dan, dat is toch een mooi signaal?

Alle medewerkers in de zorg krijgen 1000 euro netto, als bonus voor de inzet in de corona-crisis. “Het signaal is goed, en ik denk ook dat heel veel zorgmedewerkers het echt verdienen” legt Kilian uit. Toch zit ook hier een probleem: er zijn ook veel zorgmedewerkers die het juist rustiger hebben gehad, of die normaal hebben doorgewerkt. Het levert daarmee direct zodanig veel discussie op dat de lol er snel vanaf is. Daar komt bovenop dat een bonus maar heel kort een positief effect heeft, Kilian laat je terugdenken aan je eerste salaris: “dat was leuk, maar van je tweede salaris kun je waarschijnlijk niets meer herinneren”. Hoe dan wel? Dat hoor je in de podcast

Links

De vorige podcast met Kilian Wawoe over thuiswerken

Meer over Kilian Wawoe

Kilian Wawoe in de Universiteit van Nederland over het ‘buurman-effect

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach