Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat doet jouw bedrijf om de wereld te redden?

Werkprofessor

|

January 4, 2021

Bedrijfsmodellen kunnen ingedeeld worden in twee categorieën: duurzaam en niet-duurzaam. Maar er is natuurlijk een transitie mogelijkheid en een overgangsperiode. Hoe weet je of je bedrijfsmodel duurzaam is? Hoe kom je in een transitie en wat moet je doen tijdens die overgangsperiode. Allemaal vragen waarop het antwoord gegeven wordt in deze aflevering van de Werkprofessor met Prof. Dr. Nancy Bocken.

Luister naar:

Wat doet jouw bedrijf om de wereld te redden?

Nancy Bocken is Nancy is professor in Sustainable business aan Maastricht University. Ze is ook Fellow op het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Nancy neemt ons mee in de duurzame en niet-duurzame bedrijfsmodellen die er bestaan.

Mijn product mag niet te goed zijn

Bij bedrijven die een product verkopen heerst altijd een discussie: hoe lang gaat het product mee en hoeveel mag het dan kosten voor de consument. Een model dat duurzaamheid niet in de hand werkt, want de grenzen op zoeken in kwaliteit om uiteindelijk zoveel mogelijk geld te verdienen levert veel afval op. Een makkelijke verandering kan zijn om naar een abonnementsmodel over te stappen, zelfs met een simpel product als een lamp. Dan heeft het bedrijf er baat bij om een zo duurzaam mogelijk product te maken en verdien je toch continu geld.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, je gooit niet zomaar je hele bedrijf om. Toch moet je ergens beginnen. Nancy geeft een tip die we vaker hebben gehoord bij het thema duurzaamheid: begin klein. “Start met een specifiek product en bouw dat in een duurzaam bedrijfsmodel, kijk of het aanslaat en leer daarvan” aldus Nancy. Op die manier leer je gaandeweg en werk je toe naar een complete duurzame organisatie.

Links

Meer over Nancy Bocken

Circular X - experimenteer met duurzame bedrijfsmodellen

Voorbeelden van bedrijven met een duurzaam bedrijfsmodel

https://www.circularx.eu/en/cases

www.homiepayperuse.com

www.vitsoe.com/eu

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach