Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waarom we toch nog trappen in de simpele trucjes van internetfraudeurs

Werkprofessor

|

March 15, 2021

“Klik nooit meer op een URL, dan weet je zeker dat het niet fout gaat.” De gast in de werkprofessor deze week is Marianne Junger, hoogleraar Cyber Security and Business Continuity aan de Universiteit Twente. Nooit meer op een link klikken is natuurlijk geen realistische tip, maar het zou wel een oplossing zijn. Welke tips zijn wel haalbaar en welk gedrag zit daarachter? 

Luister naar:

Waarom we toch nog trappen in de simpele trucjes van internetfraudeurs

Marianne Junger neemt ons weer een stap verder mee in de wereld van Cyber Security. Het bijzondere is eigenlijk dat we heel veel nog niet weten en maar heel weinig cijfers hebben. “Als je kijkt naar cijfers over inbraak weten we veel, maar over dit onderwerp houden we veel minder bij”. Dit is een van de zaken waar Marianne zich hard voor maakt, de boodschap aan ondernemers is dan ook duidelijk: doe aangifte als je te maken hebt gehad met Cybercriminaliteit.

Voorkomen dan beter dan genezen

In de podcast met Rutger Leukfeldt zijn al tal van tips gegeven ter voorkoming van Cybercriminaliteit. Marianne vult nog een aantal tips aan en benadrukt in de podcast het belang van voorkomen. Zodra je gehackt of aangevallen bent is het erg moeilijk om het probleem op te lossen. Je weet ook niet altijd of bijvoorbeeld het betalen van een geldbedrag je problemen oplost.

We negeren de waarschuwing

“We hebben nog niet goed geleerd hoe we de preventie vorm moeten geven”, daar zit de kern van het probleem volgens Marianne. Het heeft deels te maken met het aantal meldingen en waarschuwing dat we krijgen, daar draagt deze podcast misschien ook weer aan bij. Marianne legt het belang uit van nadenken over waarschuwingen. Als we continu waarschuwingen krijgen, maar niet zien dat er echt een probleem is gaan we die negeren, dat is normaal. De oplossing is tweeledig: geef alleen waarschuwingen als het realistisch en relevant is en deel informatie over hacks en problemen als die voorkomen. Met die zaken kan het gevoel van urgentie worden vergroot.

Links

Meer over Marianne Junger vind je hier en hier

Podcast aflevering met Rutger Leukfeldt

Cybersecurity termen uitgelegd

Hoe veilig ben jij op het internet?

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach