Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waarom kennis over klimaatverandering cruciaal is voor je bedrijf

Werkprofessor

|

July 13, 2020

Het klimaat verandert en dat heeft ook gevolgen voor ondernemers. Hoe speel je in op veranderende weersomstandigheden, de energietransitie en nieuwe opvattingen over bijvoorbeeld vliegen? Klimaatwetenschapper Bart Verheggen vertelt in deze aflevering van Werkprofessor hoe je jouw bedrijf klaar maakt voor klimaatverandering. 

Luister naar:

Waarom kennis over klimaatverandering cruciaal is voor je bedrijf

Basiskennis

We weten met hoge mate van zekerheid dat de aarde opwarmt en dat dit komt door de mens. Dit brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is er veel wat je kunt doen om die risico’s te beperken. Daarvoor hebben bedrijven wel voldoende basiskennis nodig over klimaatverandering. Dat vertelt klimaatwetenschapper Bart Verheggen aan Wendy van Ierschot (VIE People). Met de juiste kennis in huis, kunnen bedrijven pro-actief inspelen op ontwikkelingen en hebben ze meer zekerheid bij het doen van de juiste investeringen.

Van basiskennis naar bedrijfsvoering

Klimaatverandering zorgt er niet alleen voor dat het weer verandert, maar we gaan ook anders kijken naar dingen die tot voor kort heel normaal leken. Om de haverklap in een vliegtuig stappen bijvoorbeeld. Dat is iets om rekening te houden bij het maken van plannen voor je bedrijf. Hoe beïnvloedt het je product, je vestigingslocatie en de investeringen die je doet? Oftewel; hoe vertaal je je basiskennis over de impact van klimaatverandering naar bedrijfsvoering? Verheggen geeft in deze podcast een aantal inzichten om hiermee aan de slag te gaan.

De vooruitziende blik

De wereld is dus aan het veranderen, de vraag is alleen met welke informatie we ons kunnen gaan voorbereiden op de veranderende wereld. Bart noemt het KNMI en Planbureau voor leefomgeving als belangrijkste bronnen: “dat zijn de instituten die zijn aangesteld om die informatie beschikbaar te maken aan de maatschappij en de politiek”. Bart Verheggen heeft daarnaast ook een boek geschreven: ‘wat zou iedereen moeten weten over klimaatverandering’. Dit zijn de handvatten om mee aan de slag te gaan als bedrijf. Met deze informatie kun je een vooruitziende blik ontwikkelen om jouw bedrijf in de juiste richting te bewegen. Luister voor meer handvatten de hele podcast op jouw favoriete podcast platform.


Links bij de podcast

Meer over Bart Verheggen

Informatie vanuit het KNMI

Informatie vanuit het PBL

Podcast met Jessica van der Schalk


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach