Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waarom jouw posts (nog) niet werken

Werkprofessor

|

March 8, 2021

Veel bedrijven weten niet welke posts wel werken, en werken niet en misschien wel nog erger: bedrijven focussen veel te veel op hun bedrijfspagina. Marjolein Bongers ziet veel in het inzetten van je medewerkers als sociale media ambassadeurs, en dat kan echt werken! Marjolein is vandaag te gast in deze aflevering van de Werkprofessor om het daarover te hebben.

Luister naar:

Waarom jouw posts (nog) niet werken

Marjolein schreef het boek LinkedIn Power en kwam daarmee in de top 10 van de best verkochte managementboeken in 2020. Een indrukwekkende prestatie. Daarnaast is Marjolein oprichtster van House of Social media en helpt ze daarmee bedrijven in hun social media strategie. In de podcast neemt ze ook het bedrijf van Wendy van Ierschot zelf onder de loep: doet VIE People het eigenlijk wel goed op Social Media?

Werk met de early adopters

Dat bedrijven niet op de goede dingen letten, zal misschien niet zo’n verrassing zijn. Marjolein denkt dat je met een kleine groep moet starten. “Kies een paar ambassadeurs en leer die mensen hoe het werkt, de rest volgt vanzelf, op die manier heb ik echt al in veel bedrijven een klein clubje heel groot zien worden” aldus Marjolein. In de podcast gaat ze verder in op de stappen die je met deze groep early adopters moet zetten.

Zo werkt LinkedIn

We denken dat het delen en liken van de posts van je organisatie de manier is om je publiek te bereiken, maar helaas: “dat klakkeloos delen kunnen we echt achterwege laten, kijkend naar het algoritme van LinkedIn krijg je daar echt maar weinig bereik mee” legt Marjolein uit. Vraag je groepje ambassadeurs of ze het leuk vinden om de organisatie uit te dragen, laat ze vervolgens zelf persoonlijke content over het bedrijf maken. Help ze hier wel bij, faciliteer in datgene dat je mensen leuk vinden. Als een medewerkers vraagt of ze een vlog-training mogen volgen om daarna filmpjes over je organisatie te maken, dan moet je dat zeker doen! Luister de hele aflevering van de Werkprofessor voor alle tips.

Links
Meer over Marjolein Bongers

Het boek LinkedIn Power

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach