Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waarom de kennis van een groep waardevoller is dan de kennis van een expert

Werkprofessor

|

May 25, 2020

Jan-Willem Romeijn, hoogleraar wetenschapsfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, legt uit hoe je aanwezige kennis in een groep optimaal benut. Fonger Ypma, CEO van brainbay, geeft zijn praktijk ervaring. Deze podcast staat in het teken van het midden vinden, de balans, tussen eenheid en verscheidenheid in een team, maar ook tussen competitie en samenwerking.

Luister naar:

Waarom de kennis van een groep waardevoller is dan de kennis van een expert

Elke groep heeft een doel, iedereen een eigen rol, hoe maak je écht gebruik van alle kennis in de groep? Kennis en ervaring delen is cruciaal om concurrent te blijven én om flexibel in te spelen op wat er leeft, bij klanten, bij medewerkers en aandeelhouders. Gelukkig weten we al hoe je dat het beste organiseert.

Jan-Willem Romeijn heeft de oplossing: leg de uitdaging voor aan het team om je heen. Toets hoe het valt. Vraag wat de risico's zijn en de succeskansen. Vraag aan mensen zichzelf in een andere positie te verplaatsen. Wat zouden ze ervan denken als klant, als aandeelhouder, als toekomstige generatie? Experts zijn waardevol, maar als je veel diverse mensen vraagt wordt de gemiddelde mening pas echt betrouwbaar.

Fonger Ypma heeft het over de balans tussen je kwetsbaar opstellen als leider en het geven van sturing aan je team. Luister ook de podcast: zó straal je zekerheid uit (in onzekere tijden). Hij neemt ons mee in het belang van objectieve meningen in een team en het gevaar van beïnvloeding. Met elkaar weten we het antwoord altijd wel maar hoe haal je dat goede antwoord 'omhoog'?

Wanneer weet je dat je voldoende diversiteit hebt in je team en wanneer wordt het teveel? In deze podcast worden tips gegeven over hoe je kan focussen op de wijsheid van de groep en hoe je kan blijven sturen over waar mensen over nadenken.

Zelf blijven nadenken lijkt een open deur, maar de kunst van het blijven leren van informatie van anderen en het kritisch blijven op je eigen overwegingen zorgt voor de juiste beslissingen. Je hebt niet altijd consensus nodig, als je maar tot een compromis komt.

Meer weten? Luister naar deze aflevering van Werkprofessor om erachter te komen hoe jij de balans vindt.


De tips uit deze podcast

1. Vraag het je team

2. Zoek het midden tussen eenheid en verscheidenheid

3. Zoek het midden tussen competitie en samenwerking


Links

https://www.brainbay.nl/

https://www.rug.nl/staff/j.w.romeijn/

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach