Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Werkprofessor

|

October 26, 2020

Vind jij dat de HR-afdeling van jouw organisatie nuttig bezig is? Doen ze de goede dingen of strooien ze vooral met hippe termen? In deze podcast wordt het duidelijk gemaakt: dit is waar een HR-afdeling mee bezig zou moeten zijn.

Luister naar:

Waar is HR nou helemaal mee bezig?

Oprichter en directeur van het HR Trend Institute Tom Haak wordt gezien als een van de ‘Thought leaders’ op het gebied van HR. Hij schuift aan in de Werkprofessor om zijn visie te delen over het HR-vak. Wat hem betreft zijn er drie belangrijke zaken voor een HR-afdeling.

Hou het simpel

Tom deelt een belangrijke eerste vuistregel: hou het simpel. “Maak niet voor alles een regel of een procedure, neem een paar uitgangspunten en geef mensen daarmee de vrijheid om keuzes te maken”. Dat kan er voor zorgen dat niet altijd alles eerlijk verloopt, maar dat is iets waar we volgens Tom ons niet teveel door moeten laten tegenhouden.

Goed selecteren is cruciaal

“neem gewoon de juiste mensen aan” aldus Tom Haak, maar ook hij erkent dat dit misschien wat makkelijk gesproken is. Het uitgangspunt zijn advies richt zich op de manier waarop je selecteert. Hij wil meegeven dat je als ondernemer goed moet nadenken over je wervingsmethoden. Het is al een paar keer bewezen dat het selectiegesprek verreweg van de meest betrouwbare en effectieve selectiemethode is. In de podcast doet hij suggesties voor een betere procedure.

Zet technologie slim in

Tot slot geeft Tom een tip om de processen die je hebt slim in te richten. “Er is heel veel beschikbaar aan slimme technologie die je kan helpen om slimmer en sneller te werken.” Tip van de redactie, kijk eens op HR Tech Community voor suggesties.

Links

Meer over Tom Haak

Het HR Trend Institute


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach