Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Trendwatcher Ruud Veltenaar: zo kun je als leider aan het roer van een nieuwe wereld komen te staan

Werkprofessor

|

June 29, 2020

“Ik ben op de lange termijn uitermate positief over de wereld waarin we terecht gaan komen” zegt Ruud Veltenaar. De vraag is alleen of wij zelf de regie nemen om die wereld te creëren of dat die nieuwe wereld voor ons geregisseerd wordt door de natuur en stapelende crises. Hoe je als leider aan het roer van de nieuwe wereld komt te staan, en voorkomt dat er straks mensen met hooivorken voor je bedrijf staan, hoor je in deze podcast. 

Luister naar:

Trendwatcher Ruud Veltenaar: zo kun je als leider aan het roer van een nieuwe wereld komen te staan

Een leider met karakter

Trendwatcher, filosoof en docent strategisch leiderschap aan Nyenrode Universiteit Ruud Veltenaar spreekt over leiderschap met karakter. Toevalligerwijs publiceerde hij (in samenwerking met Leen Zevenbergen) zijn nieuwe boek ‘once upon a future’ vier dagen voordat Mark Rutte de intelligente lockdown aankondigde. De corona crisis kende we toen nog niet in die vorm, maar het boek beschrijft een transitie van de wereld zoals we die kenden naar een nieuwe wereld. Crises en leiderschap zijn een belangrijk onderdeel van die transitie.

Wendy van Ierschot, podcast maker voor BNR, ondernemer (VIE People) en investeerder (VIE Tech Capital) zoekt in deze podcast naar het antwoord op de vraag: hoe toon je leiderschap met karakter en hoe doorsta je de toets van de toekomst.


De crises stapelen zich op

De technologische revolutie, de verduurzaming van onze bedrijven en maatschappij en de globalisering zijn krachten die we niet onder controle hebben. Die krachten, die ons sturen naar een nieuwe wereld, zijn groter dan jijzelf en je zult nooit aan het roer komen te staan. Aan de andere kant zijn er crises die we wel onder controle hebben: de ecologische crisis, de sociaal-economische crisis en spirituele crisis. Er ligt juist nu in crisistijd een kans voor leiders met karakter om niet terug te sturen naar het oude gedrag, maar vooruit te kijken. Door als leider bijvoorbeeld te kijken naar de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, kun je werken aan de toekomst. Ruud Veltenaar legt in de podcast uit wat deze crises inhouden en hoe je daar als leider verantwoordelijkheid in neemt. Alleen door verantwoordelijkheid te nemen voorkom je dat er straks mensen met hooivorken voor je deur staan.

Hoewel de crises zich opstapelen blijft Ruud Veltenaar optimistisch over de lange termijn. Hij heeft vertrouwen in ons. Waarom dat is hoor je in de podcast, die je kunt luisteren op jouw favoriete podcast platform. Bekijk onderstaande shownotes voor meer achtergrondinformatie. Vragen of input voor de podcast? Neem contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com


Links

https://ruudveltenaar.nl/

https://onceuponafuture.nl/

https://www.youtube.com/channel/UCbCTRpdwn1vzpKzYcx_zM7Q

https://www.weforum.org/reports/the-global-risks-report-2020

https://www.overshootday.org/

https://www.sdgnederland.nl/sdgs/

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach