Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tijd om naar bed te gaan

Werkprofessor

|

April 5, 2021

Mensen die slecht slapen zullen het weten; dat beïnvloedt je hele leven. Toch hebben we het er op de werkvloer nog weinig over. Misschien vraag je het wel eens aan je collega’s: “heb je lekker geslapen vannacht?”, toch kunnen we binnen de regels van de wet meer bespreekbaar maken en kun jij als werkgever je medewerkers beter ondersteunen. Het resultaat: gezonde en productieve medewerkers.

Luister naar:

Tijd om naar bed te gaan

Dr. Els van der Helm deed onderzoek aan Harvard University naar slaap en promoveerde aan de Universiteit van California - Berkeley op dit onderwerp. Een aantal jaar geleden zette ze met haar bedrijf Shleep een digitale slaapcoach op, omdat zij gelooft dat het bedrijfsleven de juiste plek is om dit onderwerp aan te pakken. Hoe dat werkt legt ze uit in deze aflevering van de Werkprofessor.

Zo slaap je beter

“Je hebt de groep die al heel erg bezig is met slaap en de groep die er nog totaal niet mee bezig is” legt Els uit. Beide groepen hebben hun eigen uitdagingen. Slaap je niet genoeg? Luister dan deze podcast om het belang van slaap te begrijpen. Heb je problemen met slaap? Dan weet je wel dat het belangrijk is, luister dan de podcast om te horen hoe je de randvoorwaarden voor goede slaap op orde kunt krijgen. 

Slaap op de werkvloer

Waarom dit een onderwerp is voor de werkvloer? “Deze vraag hoor je echt alleen in Europa, omdat werkgevers hier niet direct verantwoordelijk zijn voor de gezondheidskosten van de werknemers”, toch is dat volgens Els een denkfout. Ook hier zijn we als werkgever erbij gebaat dat onze medewerkers gezond en blij zijn. Juist op de werkvloer kunnen we dus onze medewerkers bewust maken van het belang van slapen en ze hierbij helpen.

Links
Meer over Els van der Helm

Het bedrijf van Els van der Helm 'Shleep'

De boeken die besproken worden in de podcast:

The promise of sleep

The sleep revolution

Why we sleep

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach