Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Stop de discussie, dit is de eerlijke beloning voor je werk

Werkprofessor

|

February 8, 2021

Geen enkele ondernemer wil bewust oneerlijk belonen, maar toch gebeurt het vaak. Beoordelingsformulieren en scorecards met complexe berekeningen die het systeem eerlijker zouden moeten maken, doen dat vaak juist niet. Waarom dat is en hoe het dan wel moet, hoor je in deze podcast met Professor Xavier Baeten.

Luister naar:

Stop de discussie, dit is de eerlijke beloning voor je werk

Xavier Baeten is professor Reward and Sustainability aan de Vlerick Business School in België. Hij doet jaarlijks onderzoek naar de verloning van topmanagers en medewerkers in honderden beursgenoteerde bedrijven in Europa. 


Het probleem met de scorecards

‘Het probleem zit hem in de complexiteit en bij de rol van de lijnmanager’,  aldus Xavier. Veel bedrijven gebruiken scorecards om beoordelingen uit te voeren. Xavier gelooft niet in de scorecards omdat ze zo complex in elkaar zitten: ‘Je zou de beloningsregels in twee minuten aan je grootouders moeten kunnen uitleggen’. Xavier gebruikt de term ‘ontmoeilijken’ als oplossing. In deze aflevering van de Werkprofessor legt hij uit hoe hij dat voor zich ziet en welke rol er voor de lijnmanager is weggelegd.


Hier moet je op letten

Volgens Xavier ligt de kern van een eerlijke beloning in drie vormen van welzijn: financieel, mentaal en fysiek. Zorg je voor een beloningssysteem dat op alle drie de punten goed uitgewerkt is, dan kom je op een eerlijke beloningsmethodiek. Luister de podcast om meer te horen over de drie vormen van welzijn en de toepassing ervan.


Links
Meer over Xavier Baeten

https://www.vlerick.com/nl/research-and-faculty/faculty/xavier-baeten


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach