Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ook voor jou is het van belang om hackers te begrijpen

Werkprofessor

|

January 18, 2021

De kans is zeer aanwezig dat jouw bedrijf in 2021 te maken gaat hebben met een hack. Om de kans zo klein mogelijk te maken zijn er tal van tips, de ene bekender dan de andere. Maar het is misschien nog wel belangrijker dat je snapt hoe een hacker werkt en daarmee waar je grootste risico’s liggen. Om dit in kaart te brengen spreken we in deze aflevering van de Werkprofessor met Rutger Leukfeldt. 

Luister naar:

Ook voor jou is het van belang om hackers te begrijpen

Rutger is directeur van het center of expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool en senior onderzoeker voor het NSCR, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn werk is combinatie tussen het weerbaar maken van bedrijven en het doen van onderzoek naar online-criminelen.

De logische tips

De meeste ondernemers kennen de tips ondertussen wel: moeilijke wachtwoorden, wachtwoordkluizen en vooral niet op verdachte mailtjes klikken. Toch gaat het elke keer weer mis. Wat zijn de belangrijkste tips en welke tips gaan het verschil maken? In de podcast worden de belangrijkste tips toch nog een keer op een rijtje gezet en staan Wendy en Rutger stil bij de grote valkuilen die je kunt ondervangen door hackers beter te begrijpen.

Hoe vaak gaat het mis?

Rutger legt uit dat twintig procent van de ondernemers het afgelopen jaar te maken heeft gehad met financiële schade door cyberaanvallen: “daar komt bij dat ondernemers doen in veel gevallen geen aangifte, dat maakt het lastig om hier iets aan te doen”. Toch is dat ontzettend belangrijk om de overheid te helpen dit probleem op te lossen.

Uitbesteden is niet de oplossing

Veel ondernemers denken veilig te zitten omdat ze de IT-zaken uitbesteed hebben. Toch blijkt dit in de realiteit vaak niet waar. De basis op orde moet je zelf regelen. “Het moet gewoon onderdeel van je bedrijfsvoering zijn” aldus Rutger Leukfeldt. Er is nog geen bedrijf die alle zaken al echt goed voor je kan regelen.

Links

Meer over Rutger Leukfeldt en het Center of Expertise van de Haagse Hogeschool

Artikelen van Rutger Leukfeldt bij het NSCR

Het digital trust center van de Rijksoverheid

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach