Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niet zo naïef over die platformeconomie

Werkprofessor

|

October 12, 2020

“Kun je als individuele ondernemer op tegen een bedrijf dat honderd miljard op de bank heeft staan?” Internationaal platform expert en schrijver van het boek ‘Platformrevolutie’ Martijn Arets denkt van wel, als je het vanuit de markt weet te organiseren. Slim omgaan met platforms en kansen zien is essentieel. 

Luister naar:

Niet zo naïef over die platformeconomie

Wanneer werkt een platform? Daarover vertelt Martijn in deze podcast het volgende: “zowel aan de vraag als in de aanbod kant moeten heel veel partijen actief zijn”. Het kan dus als ondernemer slim zijn om eens te gaan nadenken of er al een platform in jouw branche actief is, en of de markt voldoet aan de voorwaarden die Martijn stelt. Is er al een platform actief, ook dan zul je daar iets mee moeten.

Laat het platform voor je werken

Natuurlijk wil je de boot als ondernemer niet missen. Een platform in jouw branche biedt kansen en geeft veel extra promotie. Toch is het belangrijk om een strategie te bepalen voor je gebruik gaan maken van een platform. Wat is de toegevoegde waarde voor jou? Kun je het platform selectief gebruiken zodat een vervolgaankoop bijvoorbeeld niet via het platform hoeft? Stel jezelf continu de vraag: “wanneer werkt het platform voor jou en wanneer haal je het naar jezelf?” aldus Arets.

Laat je hoofd niet hangen

Martijn geeft tal van tips en voorbeelden van hoe bedrijven met platforms kunnen werken. Toch doet hij nog een andere oproep: voel je niet te klein als ondernemer, lokale alternatieve hebben veel kans op slagen. Een groot platform moet net zo hard vechten voor een lokale markt als een lokaal alternatief.

Links

Meer over Martijn Arets

Het boek platformrevolutie


Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach