Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Werkprofessor

|

September 6, 2021

We hebben al een aantal podcasts over de digitale transformatie gemaakt en toch is er een aspect dat we nog niet hebben besproken. Leidinggeven aan die specialisten die de digitale transformatie mogelijk maken. We hebben het vandaag in de Werkprofessor met dr. Eric Kuisch over het leidinggeven aan die groep, de engineers, developers en ICT-specialisten.

Luister naar:

Leidinggeven aan Engineers, Developers en ICT-specialisten

Eric Kuisch is gepromoveerd als wiskundige, heeft van huis uit een passie voor technologie en innovatie. Hij heeft gewerkt als CTO voor Vodafone en is op dit moment COO bij Eurofiber. Hij weet als geen ander hoe je het beste uit je team van briljante experts haalt en hoe je een brug bouwt tussen hen en andere afdelingen. Hij schreef het boek “Paradijsvogels. Succesvol leidinggeven aan engineers, developers en ICT specialisten”

Het succesvolle bedrijf van nu
“De gangbare managementliteratuur is vaak gestoeld op een financieel-economische kijk op het bedrijf en gaat meestal in op het optimaliseren van de prestaties van de gehele organisatie, een corporate aanpak” vertelt Eric. In 'Paradijsvogels' legt hij uit waarom leidinggeven aan tech experts een vak apart is. Hun kennis overstijgt vaak die van de leidinggevende zelf en ze hebben hun eigen unieke blik op bedrijfs targets of projectdoelen. Hoe zorg je er als leidinggevende voor dat deze talentvolle mensen niet op een eiland komen te zitten? Wat kun jij doen zodat zij voldoende gehoord worden en met plezier een belangrijke bijdrage aan het bedrijfssucces leveren? Eric legt uit.

Groeien als leider
Teamleiders kunnen leren van de technisch briljante mensen die niet altijd in de corporate cultuur passen maar wel het verschil maken door hun inhoudelijk inzicht. Eric Kuisch destilleerde uit al zijn ervaring zeven leiderschapslessen die iedere leidinggevende in een kennisbedrijf ter harte zou moeten nemen, om het waardevolle talent van hun experts optimaal te benutten. Luister nu en kom erachter hoe jij hiervan kan leren!

Links

Het boek van Eric: Paradijsvogels

Meer over Eric Kuisch


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach