Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Werkprofessor

|

January 11, 2021

Meten hoe het gaat met de mensen in jouw organisatie? People Analytics noemen ze dat met een mooi woord, maar hoe werkt dat? Wat moet je meten en hoe dan precies? Dat en meer in deze aflevering van de Werkprofessor met Sven Rickli.

Luister naar:

Kun je meten hoe het met jouw mensen gaat?

Sven is expert in bedrijfscultuur en gedragsverandering en heeft met zijn onderzoeks- en adviesbureau een People Analytics checklist opgesteld: is jouw bedrijf klaar om effectief te gaan meten?

De persoon achter het personeelsnummer

Om te weten hoe het gaat met je mensen, en daarmee met je bedrijf, wil je het welzijn meten. Maar het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat in driekwart van de gevallen het welzijn en de inzetbaarheid van de medewerkers wordt beïnvloed door factoren buiten het werk. Je kunt hier achter komen door te letten op de zogeheten welzijnsfactoren, dat zijn sociaal, financieel, emotioneel, fysiek en maatschappelijk welzijn. Leer van Sven in de podcast hoe je omgaat met deze factoren, hoe je ze meet maar ook wat er wettelijk gezien wel en niet mag.

Meten is weten

Het corona-dashboard kennen we nu wel, maar wat moeten op onze eigen dashboards zetten? Die grafieken zijn mooi, maar wat betekenen ze en zijn ze betrouwbaar? Volgens Sven zijn de vijf welzijnsfactoren de helft van het verhaal, “de softe componenten”. De andere helft van je dashboard moet bestaan uit wat hardere componenten. Je kunt hierbij denken aan je omzet, je ziekteverzuim of je sales-targets. Als je tussen die componenten verbanden gaat zoeken, kom je op de nuttige knoppen waar je aan kunt draaien en kun je reflectie toepassen om je bedrijf beter te maken. Luister de rest van de podcast om van Sven te horen hoe je van sturen op het resultaat naar sturen naar het resultaat gaat, door mensgericht te werken.    

Links

Meer over Sven Rickli

De People Analytics Checklist

Kijk ook eens op de HR-tech community om een aantal tools te ontdekken die je kunnen helpen bij het meten van het welzijn binnen jouw organisatie

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach