Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Jij bent nodig voor verduurzaming

Werkprofessor

|

April 26, 2021

Nieuwe businessmodellen voor een duurzame samenleving, dat vereist ondernemerschap en inlevingsvermogen. Het is een optimistisch verhaal, en daarover praten we in deze aflevering van de Werkprofessor met Meiny Prins en Prof. Dr. Maarten Hajer.

Luister naar:

Jij bent nodig voor verduurzaming

Meiny Prins is CEO van Priva, dat zich focust op klimaat, energie en water en Meiny is oprichter van de Sustainable Urban Delta Foundation. Prof. Dr. Maarten Hajer is faculteitshoogleraar Urban Futures aan de Universiteit Utrecht en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. 

Een ander voorstellingsvermogen

“Wat mij fascineert als wetenschapper is dat wij ons die duurzame samenleving niet kunnen voorstellen, we zitten in ons voorstellingsvermogen nog helemaal vast in de fossiele brandstoffen”. Daar moeten we volgens Maarten Hajer vanaf. De voorstellingen van “het goede leven” die wij nu hebben is volledig gebaseerd op een manier van leven die we niet kunnen volhouden. Maarten beschrijft in de podcast een voorstellingsvermogen in een duurzame samenleving, die alleen maar prettiger is om in te leven. “Het is echt een denkfout” beschrijft Maarten de huidige manier van kijken naar een duurzame manier van leven.

Zo breng je dat in de praktijk

“Ik denk dat veel meer ondernemers met mij, heel goed nadenken over hoe we onze onderneming over tien of vijf jaar visualiseren”, de verandering om ons heen gaat volgens Meiny Prins ontzettend snel. Als je dat als bedrijf nu lukt, en je een goede visie in een duurzame samenleving opstelt win je op verschillende punten, Meiny beschrijft dit als Purpose boven Profit. In de podcast geeft Meiny een aantal concrete voorbeelden in hoe je hiermee om kunt gaan in jouw bedrijf. 

Links
Meer over Maarten Hajer 

Meer over Meiny Prins 

Alles over de Sustainable Urban Delta Foundation

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach