Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Je team voelt zich onveilig

Werkprofessor

|

March 22, 2021

Durf jij risico’s te nemen op de werkvloer als je samenwerkt met je collega’s. Het antwoord is voor heel veel medewerkers ‘nee’. We doen liever rustig aan en zijn voorzichtig. Dat komt door een gebrek aan inclusie en dat kan zorgen voor grote problemen. Bestseller auteur Hans van der Loo is vandaag te gast in de Werkprofessor om daarover te praten.

Luister naar:

Je team voelt zich onveilig

Hans van der Loo heeft met zijn onderzoeksteam in het afgelopen jaar aan tienduizend mensen gevraagd naar hun psychologische veiligheid op de werkvloer. De conclusie: het gaat niet goed met de psychologische veiligheid op de Nederlandse werkvloeren. Hij schreef, samen met Joriene Beks, daarover het boek ‘Psychologische veiligheid’. 

Het probleem

Hans beschrijft een aantal problemen: “er zijn vijf elementen op basis waarvan het misgaat met psychologische veiligheid”. In de podcast loopt hij ze alle vijf langs: inclusie, participatie, bespreekbaarheid van fouten, mate van betrokkenheid en creativiteit en mate van positiviteit. Aan de hand van de vijf elementen kun je het probleem in jouw organisatie vaststellen.

De oplossing

“Het liefst gaan we allemaal systemen, procedures en plannen bouwen onder de noemer van een ‘psychologische veiligheidsbeleid’, dat is vaak niet de oplossing” aldus Hans. Het is veel zinvoller om heel gericht aan de slag te gaan, stel bijvoorbeeld eens de vragen: is er op de werkvloer inclusie? Is er positiviteit? Doet iedereen mee? Als je op een van de vragen een negatief antwoord moet geven, heb je een ontwikkelpunt ontdekt. In de podcast legt Hans van der Loo de factoren achter psychologische veiligheid uit, aan de hand daarvan legt hij uit hoe je met een ontwikkelpunt aan de slag kunt.

Links
Meer over Hans van der Loo

Het boek Psychologische Veiligheid

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach