Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Is jouw baas verplicht om bijscholing voor je te regelen?

Werkprofessor

|

November 23, 2020

Werkgevers die gebruik hebben gemaakt van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) versie 2 en 3 zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Op 1 december gaat het overheidsloket voor ontwikkel adviezen weer open, waarmee er dus wat haast geboden is. Annemarie Künn, expert op het gebied van een leven lang ontwikkelen, legt uit waarom dit een goede keuze is van de overheid en wat de ‘inspanning’ in moet houden.

Luister naar:

Is jouw baas verplicht om bijscholing voor je te regelen?

Annemarie Künn is onderzoeker bij het Research Centre voor Onderwijs (ROA) en de Arbeidsmarkt aan de Universiteit van Maastricht. Voor de Universiteit deed ze onderzoek naar een leven lang leren, een term die in de podcast al snel wordt omgedoopt tot een leven lang ontwikkelen, om het wat meer sexy te laten klinken. Dat verdiend het onderwerp namelijk, aldus Annemarie.

Waarom juist nu

Om de inspanning mogelijk te maken stelt de overheid 67 miljoen euro beschikbaar via ontwikkeladvies en (online) scholing. Het loket om medewerkers hiervoor aan te melden gaat op 1 december opnieuw open. Annemarie is blij met deze ontwikkeling: de arbeidsmarkt veranderd de afgelopen jaren heel snel, door bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen, we vragen steeds weer andere dingen van onze werkenden. “Vroeger leerde je een vak en dat was het dan, nu veranderd je vak door en zul je ook tijdens je werk moeten blijven leren” aldus Annemarie.

Hoe doe je dat ‘inspannen’?

Het lastige is dat medewerkers die in veranderende functies zitten, vaak niet meer gewend zijn om te leren sinds ze van school af komen. Deze groep vindt leren vaak zelfs helemaal niet leuk. Annemarie legt dit uit en geeft ook aan hoe je hiermee om moet gaan, hoe inspanning werkt: van het certificeren van learning on the job en het inzetten van leerambassadeurs tot het zichtbaar maken van competenties die je over een aantal jaar binnen je organisatie nodig hebt. Er zijn tal van mogelijkheden die Annemarie in de podcast uiteenzet.


Links

Dit is Annamarie Künn

Informatiepagina van de overheid omtrent online scholing en ontwikkeling

Informatiepagina van de overheid over de inspanningsverplichting bij de NOW 2 en 3

Hoe maak je ervaringen die je op het werk hebt opgedaan officieel?

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach