Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ik heb er spijt van

Werkprofessor

|

April 12, 2021

“De twee emoties die de grootste invloed hebben op het maken van keuzes zijn spijt en teleurstelling” aldus Prof. Dr. Marcel Zeelenberg. Hij deed onderzoek naar spijt en teleurstelling bij consumenten. Door te begrijpen hoe je deze emoties kunt beïnvloeden kun je de klanten uiteindelijk de keuzes laten maken die jij belangrijk vindt.

Luister naar:

Ik heb er spijt van

Prof. Dr. Marcel Zeelenberg is in 1996 gepromoveerd op het onderwerp ‘spijt’ en daarmee ook naar teleurstelling. Daarin zocht hij naar de factoren die leiden naar de ervaring van teleurstelling en de gevolgen voor gedrag. Aan de Tilburg University deed hij met specifiek onderzoek naar teleurstelling bij consumenten en is Marcel mede-oprichter van het Tilburg Institute for Behavioral Economics Research (TIBER). 

Het verschil tussen spijt en teleurstelling

“Teleurstelling heeft te maken met zaken die slechter uitvallen dan je zou verwachten, spijt heeft te maken met hetzelfde, maar dan als gevolg van je eigen keuze” legt Marcel uit. Aan de hand van een voorbeeld maakt hij dit in de podcast nog begrijpelijker: “als ik naar werk loop door de regen en ik word nat, dan ben ik teleurgesteld in het weer en het ik spijt dat ik geen regenjas aan heb getrokken”. Dit is belangrijk om te begrijpen, je moet met beide zaken op een andere manieren aan de slag. Hoe dat werkt legt Marcel in de podcast uit. Hij staat stil bij hoe de emoties een rol spelen bij het maken van keuzes op de werkvloer. 

Hoe het werkt

Emoties worden gewekt op basis van verwachtingen. Daar ligt dus ook een oplossing volgens Marcel. “Voor iedereen voelen de emoties hetzelfde, de zaken waardoor mensen spijt krijgen is echter cultureel bepaald”. Dat is goed om rekening mee te houden als je internationaal opereert. Deze verschillen legt Marcel in de podcast uit, hij geeft tips waarmee je als ondernemer morgen nog aan de slag kunt.   

Links
Meer over Marcel Zeelenberg

Meer over TIBER 

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach