Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Werkprofessor

|

March 29, 2021

“Maar een derde van de MKB bedrijven groeit sneller dan de economie, en slechts 5% weet die groei ook vast te houden” dat ontdekte Tom Mom met zijn onderzoek aan het Erasmus Centrum voor Ondernemerschap. Hij is vandaag te gast in de Werkprofessor en legt uit hoe dit principe ontstaat, en vooral: wat je er als bedrijf mee moet.

Luister naar:

Hoe jij in de top vijf succesvolle bedrijven komt

Prof. Tom Mom is Professor Strategic Growth and Implementation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed onderzoek naar groeibedrijven en samen met Prof. Dr. Justin Jansen schreef hi het boek ‘naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen’

Hoe je bij de top 5% komt

Om bij de top van de markt te komen moet je de vijf groeistappen doorlopen. In deze aflevering van de Werkprofessor legt Tom de vijf stappen uit: “verken het groeilandschap, bepaal je groeiformule, vertel je groeiverhaal, leer groei vaardigheden en versnel de groeimotor”. Dat klinkt als veel werk, maar aan de hand van concrete voorbeelden wordt het al snel duidelijk. 

Goed is niet goed genoeg

“Het grootste punt is dat het nog zo goed gaat op dit moment”, dat is de uitdaging waar veel succesvolle bedrijven tegenaan lopen. Als het nu goed gaat met je bedrijf, moet je ook juist nu weer bezig zijn met verandering en ontwikkeling. Als je nu niet ontwikkeld, en in je comfortabel situatie blijft zitten, mis je straks de boot. Tom legt in te podcast een aantal casussen uit om deze tactiek in praktijk te brengen. 

Links
Meer over Tom Mom

Het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, door Tom Mom en Justin Jansen

Aflevering van de Werkprofessor met Prof. Dr. Justin Jansen

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach