Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Werkprofessor

|

June 22, 2020

De oproep van Mark Rutte aan jongeren, om meer mee te denken over de corona crisis, is te makkelijk gedacht, aldus Eveline Crone. Toch is het wel een hele belangrijke en goede oproep. Jongeren verdienen, juist in crisistijd, een belangrijkere plek aan tafel. De creativiteit en de manier van denken die jongeren nog bezitten is onmisbaar, met de juiste begeleiding kun je dat eruit laten komen. Hoe je dat doet, hoor je in deze podcast.

Luister naar:

Hoe je de creativiteit van jongeren in jouw bedrijf inzet

Maak jongeren weer nuttig

Wat doet de corona crisis met jongeren op de werkvloer? Eveline Crone onderzoekt dat gedurende de crisis en blijft een groep jongeren ook na de crisis monitoren. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets te doen voor deze groep jongeren. “Het is de fase in je leven de je erop uit wilt, vrienden wilt maken en dingen wilt ontdekken, dat valt allemaal weg”, eenzaamheid onder jongeren in deze crisis is een belangrijk maatschappelijk probleem. Hoe kunnen we de creativiteit van de jongeren juist in deze tijden inzetten en ze daarmee weer een nuttig onderdeel van de maatschappij maken?

Eveline Crone is hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences en in haar onderzoek houdt ze zich bezig met jongeren in de vormende fase van hun leven. Wendy van Ierschot, podcast maker voor BNR, ondernemer (VIE People) en investeerder (VIE Tech Capital) zoekt in deze podcast naar het antwoord op de vraag: hoe kunnen we het beste omgaan met jonge mensen op de werkvloer en hoe creëer je de ideale omgeving om jongeren zich te laten ontwikkelen?


Kansen

Eveline Crone roept om om de creativiteit die jongeren nog bezitten in te zetten binnen je bedrijf. Bij tieners is de creativiteit anders dan bij volwassenen en is de creativiteit ook heel bruikbaar. Tieners denken op een andere manier en daar kun je gebruik van maken, daarmee help je de jongeren ook. Tegelijkertijd benoemt Eveline Crone dat het nog best moeilijk is om dit in praktijk te brengen. Toch geeft ze in de podcast een aantal cruciale tips om jongeren meer in hun waarde te zetten. 


Oproep

Jongeren geven meer om de wereld om zich heen dan we denken. De term ‘de jeugd van tegenwoordig’ is er een waar Eveline Crone geen fan van is. Juist nu merk je dat jongeren veel meer geven om hun omgeving, dan dan de jongeren van ‘vroeger’. Eveline Crone doet een oproep om jongeren meer te waarderen en meer tijd in jongeren te steken.

Geïnspireerd? Luister de hele podcast via jouw favoriete podcast platform. Bekijk onderstaande shownotes voor meer achtergrondinformatie. Vragen of input voor de podcast? Neem contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com


Links

https://www.eur.nl/people/eveline-crone

https://nos.nl/l/2337738


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach