Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Geen talent? Geen probleem!

Werkprofessor

|

October 5, 2020

Dat Mozart talentvol was is geen discussie waardig, maar het talent van Mozart is blijkbaar makkelijk reproduceerbaar in andere mensen. Jeroen de Flander, docent aan de TIAS Business School, legt uit dat talent maakbaar is en hoe je dat kunt doen.

Luister naar:

Geen talent? Geen probleem!

Jeroen schreef het boek ‘De wetenschap van succes’, waarin hij beschrijft hoe het talent van Mozart makkelijk te reproduceren blijkt. “We moeten op een andere manier naar talent gaan kijken” legt hij uit. Wij kennen talent als een aangeboren kwaliteit waar je niets voor hebt hoeven doen, een cadeautje. Toch ligt het volgens Jeroen anders: “slechts 5% is aangeboren, de andere 95% procent bereik je door gebruik te maken van drie hefbomen”. 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

De eerste hefboom heet ‘de motor’, die speelt in op passie en zingeving. Jeroen legt uit dat passie de sleutel is om de motor bij mensen aan te zetten. Hoe je er dan achter komt wat passie eigenlijk is en hoe je jouw passie ontdekt legt hij ook uit. De kern van passie is interesse, het is heel makkelijk om achter je interesse te komen. Gewoon een test doen op internet (zie shownotes). In de podcast bespreekt Jeroen wat je kunt doen om interesse om te zetten in succes.

Oefenen, oefenen, oefenen..

Als je hebt ingespeeld op de interesse van mensen is het tijd voor de volgende hefboom: elke stap in een leerproces vraagt om een andere manier van oefenen. “We oefenen voornamelijk op het niveau waarop we vandaag zitten, maar daarmee ontwikkel je jezelf erg weinig”, Jeroen legt uit dat je een trainingsprogramma neer moet zetten van een niveau dat iets te moeilijk is. Dit niveau zoeken is voor organisaties essentieel voor de ontwikkeling van haar medewerkers.   

Optimisme als indicator van succes

De laatste hefboom draait om tegenslagen, hoe gaat iemand om met een tegenslag. Optimisme blijkt een belangrijke indicator voor succes, maar ook dat optimisme is maakbaar. Luister de podcast om te ontdekken hoe.


Links

Meer over Jeroen de Flander

Het boek ‘De wetenschap van succes’

Doe hier een interessetest en ontdek jouw zingeving

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

mailto: wendy@viepeople.com


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach