Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Werkprofessor

|

December 27, 2021

We zitten midden in een extreem snel veranderende wereld, en daar houden we niet van. Mensen zijn niet gemaakt om te veranderen, en toch verwachten we een groot aanpassingsvermogen, zeker op de werkvloer.

Luister naar:

Gebruik de veranderende wereld in je voordeel

Marcia Goddard, gepromoveerd in de sociale neurowetenschap, deed uitgebreid onderzoek naar de gouden formule voor de werkvloer. Haar doel is eigenlijk hetzelfde als die van onze podcast namelijk, wetenschap integreren in het bedrijfsleven.

Marcia haar achtergrond is erg divers. Zo heeft zij onderzoek gedaan naar autisme, naar de groei mindset, zij heeft in Londen de Bullseye Award, voor het meest innovatieve gebruik van technologie, gewonnen en gewerkt voor Young Capital, Tony Chocolonely, aan de universiteit en bij een serious gaming bedrijf. Een echte duizendpoot.

De gouden formule

Door de vele ervaringen die Marcia heeft opgedaan, kan zij goed naar alle kanten kijken op de werkvloer. Zo zegt zij zelf dat ze met een ‘holistische’ benadering kan komen. “Ik heb de wetenschap, dat betekent dat ik de theorie begrijp, maar ik heb ook de praktijkervaring omdat ik in het bedrijfsleven heb gewerkt. Daarnaast heb ik een HR Leiderschapsrol gehad bij Tony’s. Waardoor ik ook kennis en ervaring heb met de processen binnen HR.

Holistich klinkt zweverig, maar betekent dat je naar alle verschillende elementen gaat kijken. Wat zijn de dingen die wij al weten vanuit de wetenschap, wat zegt de praktijk en hoe kunnen we dat bij elkaar brengen en haal je daar de beste inzichten uit om tot een goed resultaat te komen. Oftewel de gouden formule.

Formule 1

Toen Marcia werkzaam was bij Young Capital zag zij bij haar klanten dat er twee dingen waren die terug bleven komen. Namelijk de continue veranderingen en het onder hoge druk staan. Haar wetenschapsbrein ging bedenken ‘wat kan ik doen en hoe krijg ik inzicht hoe je daar het beste mee op kan gaan’.

Uiteindelijk heeft zij in de Formule 1 wereld een onderzoek gestart. Wanneer het gaat om omgaan met veranderingen en werken onder hoge druk dan is dat een soort laboratorium van fantastische inzichten.

Bij de gouden formule horen vijf elementen. Vier van de vijf elementen heeft zij uit dit onderzoek gehaald.

Benieuwd naar de verschillende elementen van Marcia? Check dan de nieuwste episode van de Werkprofessor.


Links

Meer over Marcia Goddard


Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach